7 Van der Poel won bij z’n terugkeer in het veld.
BELGA Van der Poel won bij z’n terugkeer in het veld.

Terugkeer door de grote poort voor Van der Poel, Sweeck is verdienstelijke tweede in Ruddervoorde

Een terugkeer door de grote poort voor Mathieu van der Poel. De wereldkampioen won bij zijn comeback in het veld meteen de Superprestige in Ruddervoorde. Laurens Sweeck kon het langst aanklampen. Toon Aerts werd derde.

Vergeet Gavere of de Koppenberg. In de weilanden van landbouwersfamilie Pyfferoen in Ruddervoorde werd een nieuwe maatstaf bovengehaald in de cross. Met de terugkeer van Mathieu van der Poel zou duidelijk worden wat de waardeverhoudingen nu écht waren in veldritland. Hielden de zeven overwinningen van Iserbyt in de eerste seizoenshelft stand tegen het talent van de wereldkampioen? 

Dat was de vraag. De kleine West-Vlaming nam alvast de kopstart, zij aan zij met de Nederlander. Iserbyt keek niet om en ging voortvarend te werk in de openingsronden. Van der Poel liet zich voelen door af en toe over te nemen en tegen te prikken. Het langverwachte duel leek in de maak. Al was de rest met onder meer Aerts, Sweeck, Pidcock en Vanthourenhout nooit ver weg.

Het was zo dat Sweeck op een tussenstuk voor een verrassingsaanval kon zorgen. Onze landgenoot ging voorbij kopman Iserbyt en de wereldkampioen alleen op zoek naar geluk. Van der Poel gaf geen krimp, Iserbyt wel. Het lichtgewicht uit Bavikhove bleef spreekwoordelijk plakken in de zware kleigrond van Ruddervoorde. De grote motoren maakten de dienst uit. Sweeck kon verrassend aanklampen bij Van der Poel. 

7
Photo News

Tot ook hij net voorbij half cross ten onder ging aan het versmachtende tempo van Van der Poel. De Nederlander zette egale rondetijden neer, terwijl de rest geen constante rondetijden kon realiseren. 7 seconden achterstand werden er veertien voor Sweeck. Het broodje van de wereldkampioen was gebakken. 

Ook de andere posities lagen in een definitieve plooi. Sweeck bekroonde zijn knappe cross met een tweede plaats, terwijl Aerts naar plaats drie reed. Belgisch kampioen op de weg Tim Merlier werd knap vierde. Iserbyt - die niet z’n beste cross reed - en Pidcock eindigden als respectievelijk vijfde en zesde. 

Voor Van der Poel was het zijn vierde overwinning in Ruddervoorde. De voorbije drie jaar was hij er ook al de best. Voor wie er nog over mocht twijfelen: de wereldkampioen veldrijden is back. With a bang.

7
BELGA
7
BELGA
7
Photo News

Laurens Sweeck:

7
Photo News

Toon Aerts:

7
Photo News

28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gerry Cle

    Jammer dat Eli zo onbezonnen en vroeg ten aanval trok. Eventjes op de adem getrapt en een stuurfout waren vervolgens genoeg om zijn moreel te breken. Hopelijk rijdt hij volgende keer slimmer en slaat hij pas toe op de juiste plaats en op de goede moment.

  • ivo clemens

    Allee deze keer heeft Iserbyt niet gevraagd moest gereden worden??? Hij reed tegen een paaltje...? Dat paaltje heet VanderPoel

Lees meer