3 Toon Aerts, Mathieu van der Poel en Wout van Aert.
BELGA Toon Aerts, Mathieu van der Poel en Wout van Aert.

Exclusief voor abonnees

Tv-cijfers voor de cross in dalende lijn: “De veldritfan is het noorden kwijt”

De kijkcijfers voor het veldrijden lopen terug. Van gemiddeld 498.013 kijkers vorig jaar, naar 405.554 kijkers nu. Dat is een daling met 19%. Of dat crisis is? Helemaal niet, zegt VRT-commentator Michel Wuyts.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • ruben lampe

    Het grootste probleem is dat je een hele hoop Nederlandse kijkers kwijt bent omdat de cross tegenwoordig 9/10 keer achter de decoder zit. Af en toe zend Ziggo hier nog eens de cross uit die in België op Telenet wordt uitgezonden, maar vaak verdwijnt dat ook nog eens naar het Ziggo Sport Extra kanaal (ander abonnement). Dus je verliest in feite alle NL kijkers. Ik kan tegenwoordig nog maar 30% vd crossen zien. Vroeger alles. Jammer.

  • Luc Sockeel

    Cyclocross bij de mannen wordt te veel opgeklopt door o.a. Wuyts en co. Als je een cross bekijkt dan kan je al vooraf de top 5 voorspellen en dan meestal dezelfde winnaar maar de andere plaatsen kunnen wisselen. Toon een volledige cross van de spannende dames cross en een samenvatting van de heren Ieder weekend 2 crossen op TV zonder spanning dat creëert een déjà vu.

Lees meer