7 Wout van Aert.
VTM Wout van Aert.

Van Aert maakt op 27 december comeback in het veld in Loenhout: “Het zou heel dom zijn om over resultaten te spreken”

Wout van Aert (25) duikt op 27 december weer het veld in in Loenhout. Dat maakte de drievoudig wereldkampioen in het veld bekend tijdens de voorstelling van zijn nieuw veldritshirt. “Afgelopen maand ging mijn revalidatie sneller vooruit dan voordien”, aldus Van Aert. “Ik heb nog wel wat hinder, maar de comebackdatum is realistisch.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Van Aert kwam afgelopen zomer ten val tijdens de individuele tijdrit in de Tour. De renner van Jumbo-Visma reed vol tegen een nadarhek en hield daar een stevige wonde aan zijn dijbeen aan over. Er volgden operaties en een lange revalidatie, maar het einde daarvan komt dus steeds meer in zicht. “Op 27/12 zal ik aan de start staan van de cross in Loenhout”, maakte Van Aert bekend. “Dat zal nog niet in topvorm zijn. We zullen we zien hoe het loopt en dan verder plannen maken. Het zou heel dom en onrealistisch zijn om over resultaten te spreken na een periode van drie maanden zonder fiets. Ik kijk er in de eerste plaats naar uit om opnieuw renner te zijn.”

“Mijn blessure is goed geheeld. Bij de laatste controles bleek er opnieuw een flinke hoeveelheid kracht in mijn rechterbeen te zitten. Dat liet me toe om grotere stappen te zetten. Ik heb kunnen werken op mijn explosiviteit en bouwde terug loopoefeningen in. Meer dan ooit kwam ik in mijn revalidatie terug aan ‘sporten’ toe. Ik kan in principe ook niets meer fout doen. Op de fiets voel ik geen pijn meer. Lopen lukt ook, maar bij het rechts uitduwen voel ik achteraf nog wel wat reactie. Die spieren missen uithouding en verzuren sneller.”

Dat Van Aert in Loenhout hervat, is geen toeval. “Het is een cross dicht bij huis, ik wil vooral genieten”, zegt de Antwerpenaar. “Ik ga die cross bekijken als een goede training, het resultaat is van ondergeschikt belang. Ik moet nog sterker worden en mag gewoon al blij zijn dat ik deze winter überhaupt nog kán veldrijden. Ik ben ook nog totaal niet klaar met het crossen. Volgende winter wil ik het Van der Poel weer lastig maken.”

7 Wout van Aert.
VTM Wout van Aert.

BK in Antwerpen

Welke crossen Van Aert exact zal rijden, is nog niet duidelijk. “Liefst zou ik allemaal willen rijden, maar dat is niet opportuun. Ik ga ervan uit dat ik na die eerste wedstrijden extra herstel zal nodig hebben.” Het BK in Antwerpen, op 12 januari 2020, staat al zeker op zijn programma. Een cross zonder… Mathieu van der Poel. “Ja, maar er rijden nog heel veel andere sterke renners mee. Misschien zullen de verwachtingen van de buitenwereld na mijn eerste crossen oplaaien, maar zelf laat ik me niet onder druk zetten.”

Van Aert trekt nu eerst twee weken op stage naar Spanje. Donderdag zet hij koers richting Girona. Eerst zal hij daar individueel trainen en van 11 tot 19 december sluit aan bij de ploegstage van Jumbo-Visma. Als hij de crossen goed verteert, moet het klassieke openingsweekend haalbaar zijn volgens Van Aert. Daarnaast denk hij ook al voorzichtig aan de Olympische Spelen. “Die zitten in mijn hoofd, ja. Het zou een enorme eer zijn om deel te mogen nemen. Maar voorlopig heb ik nog andere zorgen aan mijn hoofd.”

7
Photo News

Opgelucht na rechtzaak en nieuw shirt

Daarmee doelt Van Aert niet per se op zijn geschil met zijn ex-ploegleider Nick Nuyens. De hardrijder kreeg eerder deze week van de arbeidsrechtbank in Mechelen gelijk. Nuyens gaat wel nog in beroep. “Ik sta recht in mijn schoenen en hoopte natuurlijk op deze uitspraak”, zei Van Aert er vandaag nog over. “De rechter is niet over één nacht ijs gegaan en heeft geluisterd naar onze argumentatie. Ik heb goeie papieren voor het verdere vervolg van de zaak.”

Van Aert stelde deze voormiddag ook het truitje voor waarin hij zal crossen (zie foto’s onder). Dat is niet het traditionele truitje van Jumbo-Visma. Ook de drie sponsors - Caps, Cibel-Cebon en Domo - die Van Aert vorig jaar steunden na de contractbreuk, staan op het shirt. De bedrijven hebben hun contract allemaal voor twee jaar verlengd. 

7 Wout van Aert.
RV Wout van Aert.

Manager noemt comeback in Loenhout “buiten alle verwachting”

Jef Van den Bosch, de manager van Wout van Aert, is heel tevreden dat zijn poulain op 27 december in Loenhout zijn comeback maakt. “Dat Wout in Loenhout al opnieuw op de crossfiets kruipt, is sneller dan verwacht. De blessure die hij opliep in de Tour de France was bijzonder ernstig. We vreesden even dat het een heel foute kant zou uitgaan. Als je dan ziet welke progressie Wout ondertussen heeft gemaakt, is dat zeer heuglijk. Hij start al in Loenhout en dat is buiten alle verwachting”, vertelde Van den Bosch.

Even werd gevreesd voor de verdere carrière van de renner na zijn loodzware smak tijdens de Tourtijdrit in Pau. “De blessure was zo ernstig dat niemand kon voorspellen hoe het zou aflopen. Hij moest rust houden, nu lijkt hij er klaar voor. Let wel, Loenhout is er enkel en alleen om het crossgevoel terug te krijgen. Niet om meteen mee te doen voor de zege. Een resultaat is helemaal niet aan de orde. Hij rijdt Loenhout in functie van het wegseizoen. Hoe dat laatste er zal uitzien, is een andere vraag. We zullen evalueren van dag tot dag, met zijn eigen trainer en de mensen van Jumbo-Visma. De weg is nog lang”, onderstreepte Van den Bosch. 

7
Photo News
7 .
. .
7 Wout van Aert.
Photo News Wout van Aert.

23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Els Daneels

    Alle succes gewenst Wout! Hoop dat Tom Boonen in deze ongelijk krijgt. Maar als koppige Kempenaar zit dat er dik in, dat Wout iedereen flink het nakijken geeft. Met tijd en boterhammen, en Van Aertse hardnekkigheid, komt dat wel slim ;-) Hopelijk is er bij de UCI ook een lampke gaan branden dat zulke accidenten niet meer kunnen en zeker niet meer mogen voorvallen!

  • Sus De wolf

    Tof we zitten al klaar en Van Gielen wat positiviteit kan geen kwaad ! wij geloven in Wout dat hij er zeker terug zal staan.

Lees meer