4 De ondergrond en weersomstandigheden maken Van Aert weinig uit, hij heerst momenteel overal.
Belga De ondergrond en weersomstandigheden maken Van Aert weinig uit, hij heerst momenteel overal.

Van Aert: "Met Van der Poel ideale partner"

Voor het veldritseizoen had niemand gedacht dat Wout van Aert bij de profs zo indrukwekkend voor de dag zou komen, als belofte veegde hij al meermaals de vloer aan met de 'oudjes'. Ook vandaag in Loenhout stond er geen maat op de 20-jarige snaak uit Lille en dat nota bene op een modderparcours. "De omstandigheden vielen best wel mee. Alleen mijn vingers en tenen zijn wat bevroren door het ijswater. Mijn lichaam had geen tijd om koud te krijgen."

Je zou kunnen concluderen dat Van Aert gewoon van alle markten thuis is en dat de man in vorm op dit moment alles en iedereen met gemak overvleugelt. Toch vond 'Woutje' het zeker geen makkelijke namiddag: "Het was echt een zwaar parcours, maar ik had met Van der Poel de ideale partner bij me. Hij wilde ook koersen. De laatste twee ronden viel Van der Poel wat stil, dacht ik. Ik kon daarentegen tempo blijven rijden. Ik heb het verschil gemaakt op het einde. Blijkbaar was ik net iets minder vermoeid dan Mathieu en maakte hij iets meer foutjes.""

Afmaken in Lille
Kan de eindzege in de BB-trofee het rastalent van Vastgoedservice-Golden Palace nog ontsnappen? Van Aert telt intussen 4:45 voorsprong op de tweede in de stand. "Het kan bijna niet meer mislopen', beseft hij. "Al wordt het wel zaak om attent te koersen in Baal. Daar kunnen de verschillen ook hoog oplopen, dus ik moet zeker goed wakker zijn en vooraan koersen. Hopelijk kan ik het afmaken in mijn eigen Lille."

4
BELGA
4
Belga

Voor Van Aert is het al zijn achtste zege bij de profs dit seizoen. "Voor jullie lijkt het misschien simpel", aldus de youngster van Vastgoedservice-Golden Palace, "maar ik heb hier de voorbije zomer hard voor gewerkt. En het went nog altijd niet om te winnen. De Koppenberg was mijn eerste grote zege bij de profs. Dat was toen nog een verrassing voor mij en het publiek. Nu komt zo'n zege niet meer als een verrassing, maar het doet nog altijd heel veel deugd om zo'n mooie cross te winnen."

4
PHOTO_NEWS

Lees meer