5
BELGA

Van Aert spreekt over gemist WK-goud en overstap naar de weg

Een nachtje slaap, hoe kort ook, en het leven ziet er vaak wat vrolijker uit. Natuurlijk treurt Wout van Aert (20) nog om zijn gemiste WK-goud, maar de crosser uit Lille berust in zijn lot. "Aan tegenslag kan je niets doen", zei hij in Het Laatste Nieuws. "Ik zal dit sneller verteren dan het BK."

Of ie goed geslapen had? "Niet echt. Ik heb een uur of vier geslapen. Je kent dat: je denkt voortdurend terug aan die wedstrijd. Zondagavond ben ik nog iets gaan drinken in Tabor met een paar ploegmaats. Ik ben niet zo'n fan van alcohol, maar deze keer heb ik toch wat gedronken."

Geen Gijs Van Hoecke-toestanden echter die ladderzat naar buiten werd gedragen. "Neen. Het was normaal. Het belangrijkste was dat ik even niet aan de cross moest denken. We hebben gepraat over de leuke dingen in het leven."

Onstuimig
Van Aert miste zondag geen koelbloedigheid. "Natuurlijk had ik stress, maar je maakt mij niet wijs dat anderen geen zenuwen hebben in de dagen voor een kampioenschap. Ik heb niet het idee dat de stress me parten heeft gespeeld. Ik was zondag gewoon goed. Ik heb het WK niet verloren doordat ik fysiek of mentaal tekortkwam. Ik verlies omdat mijn ketting er twee keer af gegaan is en omdat ik ben gevallen."

"Pas op, je hoort me niet zeggen dat ik val door pech. Meestal is dat je eigen schuld. Ik heb de beelden van zondag gezien: ik kwam veel te snel naar die bocht. Ik was te onstuimig, maar dat kwam niet door de stress. Ik viel omdat ik twee keer kettingproblemen heb gehad en omdat ik heel graag wilde terugkeren. Op die manier is die val wel het gevolg van de pech."

5
PHOTO_NEWS
5
Tim De Waele
5
PHOTO_NEWS

"Overstap naar weg niet aan de orde"
Gisteravond zat Van Aert ook in het praatprogramma Bart & Siska. Daar kwam een overstap naar de weg ter sprake. "Voorlopig voel ik me het beste in het veld. Het is belangrijk dat ik blijf doen wat ik graag doe. Ik heb ook nog niets bewezen op de weg en reed nog nooit een knap resultaat. Een overstap is dus zeker nog niet aan de orde. Het is altijd mijn droom geweest om veldrijder te zijn en daarmee stoppen spookt dan ook niet door mijn hoofd. Ik doe het veel te graag."

Een overstap naar de weg is zeker niet aan de orde

Wout van Aert in praatprogramma Bart & Siska
5
BELGA

Lees meer