Photo News

Van der Poel: "Te vroeg om te zeggen of ik blijf"

Tot 2018 focust Mathieu van der Poel op het veld. Maar net als Wout van Aert koestert hij grote ambities op de weg. Bij Beobank-Corendon of elders? Corendon liet al verstaan zijn budget te verdubbelen om Van der Poel ook als wegrenner te dirigeren. En die heeft daar wel oren naar.

Nu het crossseizoen stilaan eindigt, kan Van der Poel zich ook bezinnen over zijn toekomst. Zijn contract met de Belgische veldritploeg Beobank-Corendon loopt tot 2018, maar het is geen geheim dat Van der Poel mikt op een wegcarrière. Aan belangstelling voor het grote talent geen gebrek, maar ook hoofdsponsor Corendon is bereid grote financiële inspanningen te doen om Van der Poel na 2018 te houden en zich naar de weg te dirigeren. Het Algemeen Dagblad sprak tijdens het WK met Corendon-eigenaar Atilay Uslu, die zei dat hij het huidige budget van 1 miljoen euro minimaal wil verdubbelen om Van der Poel het veld te laten combineren met een programma op de weg binnen een ProContinentale ploeg: "Als Mathieu 'ja' zegt, regelen we het vandaag nog", aldus Uslu in het AD

Zorgen voor later, of komt de overstap in een stroomversnelling? En heeft Van der Poel de teleurstelling van het WK intussen een plaats kunnen geven? U leest het op HLN SPORT PLUS, onze zone exclusief voor abonnees. Proef NU 4 weken voor maar 1 euro.

Lees meer