5
BELGA

Van der Poel viert ook feest in Hamme, sterke Sweeck tweede in Flandriencross

Mathieu van der Poel heeft in Hamme de tweede manche van de DVV Verzekeringen Trofee gewonnen. De 24-jarige Nederlander rekende in de Flandriencross af met een sterke Laurens Sweeck. Tim Merlier was een knappe derde.

Dat Mathieu van der Poel betere benen had dan gisteren, werd al snel duidelijk. De Nederlander pakte uit met een verschroeiende start, Toon Aerts had in eerste instantie als enige een antwoord in huis. Wat later kwamen Laurens Sweeck, Tim Merlier en Michael Vanthourenhout vooraan postvatten.

Lang bleef die kopgroep niet samen. Van der Poel plaatste na twintig minuten koers een nieuwe versnelling. De vogel was gaan vliegen. En Eli Iserbyt? Een mindere dag. De West-Vlaming had de veldrit van gisteren in Tabor (en de reis nadien) duidelijk niet goed verteerd. Hij finishte uiteindelijk als vijfde. 

Van der Poel kreeg de zege niet cadeau vandaag. Sweeck spartelde tegen en bleef lange tijd op enkele seconden hangen. Maar echt spannend werd het nooit. De zoon van Adrie had alles onder controle. En in het slot moest Sweeck zich gewonnen geven. Vijf op vijf dit seizoen voor Van der Poel. Zijn vierde zege op rij in de Flandriencross.

5
Photo News
5 Van der Poel.
BELGA Van der Poel.

Van der Poel rekent af met “lastige klanten” Sweeck en Aerts

 VDP boekt met zijn zege in Hamme dus een indrukwekkende vijf op vijf dit seizoen in het veldrijden, na eerdere zeges in Ruddervoorde, het EK in het Italiaanse Silvelle, de Jaarmarktcross in Niel en de Wereldbekermanche in het Tsjechische Tabor.

“Ik kreeg met Sweeck en Toon Aerts enkele lastige klanten achter mij”, begon Mathieu van der Poel. “Vooral Laurens Sweeck bleef heel lang volharden. Ik moest daardoor telkens blijven doorgeven. Ik zag hem, met al die bochten, op dit parcours ook vaak rijden. Dit is hier omzeggens een echte speelcross. Heel technisch. Je moet zo fris mogelijk aan de moeilijke stukken beginnen en dat deed ik ook.”

Mathieu van der Poel komt in het klassement op plaats zes op 3:50 van leider Eli Iserbyt. “Ik ambieer geen eindklassement in de DVV, want het Wereldkampioenschap is dit seizoen mijn laatste veldrit. Ik kan tegen die periode niet meer dan tien minuten uitlopen op de rest. Neen, ze mogen gerust zijn. Ik heb vandaag vooral tegen mezelf gereden om beter te worden.”

5
Photo News
5
Photo News
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • dirk claeys

    Als tijdverdrijf de zondagnamiddag naar de cross kijken , voer voor de 70 plussers blijkbaar! De beste gaat voor nationale trui en wk en dan stoppen! Is gewoon bijzaak geworden voor hem !

  • Gerd Bonte

    MVDP is ongenaakbaar goed. Wel jammer voor de sport dat er geen echte wedstrijd meer is.

Lees meer