3
BELGA

Verdonschot wint bij de vrouwen in Mol: “Ik rij hier heel graag”

Laura Verdonschot (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft de Zilvermeercross, op en rond het Provinciaal Domein van Mol, bij de vrouwen elite gewonnen. De 22-jarige haalde het nadat ze een solo inzette op anderhalve ronde van het einde. De Nederlandse Shirin van Anrooij reed naar de tweede plaats voor haar landgenote Inge van der Heijden. 

Veel afwezigen op deze Zilvermeercross wat dan weer de gelegenheid was voor anderen om zich in de kijker te fietsen. Inge van der Heijden was het beste weg. Achter de wereldkampioene bij de beloften schoven Shirin van Anrooij, Loes Sels, Joyce Vanderbeken, Manon Bakker, Aniek van Alphen en Ellen Van Loy mee. Laura Verdonschot van haar kant repte zich in een mum van tijd naar voor. Bij het ingaan van de tweede ronde had zich immers al een kopgroep met drie gevormd. Inge van der Heijden, Manon Bakker, Shirin van Anrooij maakten daar deel van uit.

Nog voor het ingaan van de derde ronde sloot Verdonschot voorin aan. Het sein dan voor Inge van der Heijden om halfcross te gaan demarreren. De Nederlandse sloeg een kloof maar nog voor de lange zandstrook kon Laura Verdonschot naar Inge van der Heijden toerijden. Ook Shirin van Anrooij volgde dit voorbeeld terwijl Manon Bakker bleef hangen op 10 seconden. Loes Sels reed rond als vijfde. Met nog twee ronden voor de boeg ging Laura Verdonschot haar kans. Zij trok de slotronde in met een voorsprong van 7 seconden op Shirin van Anrooij, 18 seconden op Inge van der Heijden en 35 seconden op Manon Bakker. Deze posities zouden niet meer veranderen waardoor Laura Verdonschot haar derde zege van het seizoen kon laten optekenen.

3
BELGA

Laura Verdonschot maakte het verschil op de zandstroken: “Kende geen goed begin”

Laura Verdonschot (Pauwels Sauzen-Bingoal) was in Mol de sterkste. Tijdens de Zilvermeercross liet ze op anderhalve ronde van het einde iedereen achter zich en soleerde ze naar de zege. Vorig jaar werd Verdonschot, na Sanne Cant, nog tweede in Mol.

“Ik rij hier heel graag’, verklaarde Verdonschot. “Toch kende ik in het begin van de wedstrijd geen goede beurt. In het zand stapelden de fouten zich immers op bij mij. Ik kon gaandeweg wel wat goed maken maar die inspanningen kosten me een pak krachten waardoor ik wat moest recupereren.”

“Vanaf halfcross kwam ik beter in de wedstrijd. Zo kon ik in het zand plots het verschil maken op de rest. De andere rensters kregen het daar lastig en dat hield ik in gedachten. De ronde daarop trok ik vol door en sloeg ik meteen een kloof. Ik pepte me gedurende de hele wedstrijd op en dat resulteerde achteraf in een zege”, lachte Laura Verdonschot.

3
Photo News

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer