3
BELGA

Thibau Nys geeft eindzege extra glans: vijf op vijf in Wereldbeker bij junioren

Thibau Nys heeft zijn vijfde overwinning beet in de Wereldbeker, zijn vijfde zege in evenveel manches. Nys junior was na z'n overwinning in Namen al zeker van de eindzege, maar gaf die, met nog twee wedstrijden te gaan, nog wat meer glans in Heusden-Zolder. Bij de beloften toonde de Zwitser Kevin Kuhn zich de sterkste.

Nys had deze keer geen lange solo in de benen, en bleef bij de aankomst de Zwitser Dario Lillo twee seconden voor. Onze landgenoot Lennert Belmans won de sprint om de derde plaats op tien tellen. 

Bij de beloften verzekerde Kevin Kuhn zich van de eindwinst na de zege. Eerder won de Zwitser de wedstrijden in Bern en Namen en finishte hij als tweede in Tabor. Ook de bij beloften gelden enkel de vier beste resultaten en dus kan de Zwitser niet meer voorbijgestoken worden. 

In Heusden-Zolder nam Kuhn meteen het initiatief, al moest hij wel tot de slotronde zijn landgenoot Loris Rouiller, de Brit Thomas Mein, Niels Vandeputte, de Fransman Antoine Benoist, de Italiaan Jakob Dorigoni en de Nederlander Tim Van Dijke bij zich dulden. Ondanks nog enkele versnellingen van Tim Van Dijk en Dorigoni was het uiteindelijk toch Kuhn die zich de sterkste toonde. Hij finishte met vijf tellen voorsprong op Benoist en Loris Rouiller. Eerste landgenoot werd Niels Vandeputte op een vierde plaats.

3
BELGA
3
BELGA

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Johan Maddens

    Chapeau Thibau , nog twee jaar en dan samen met Pidcock zal het misschien wat spannender worden in deze huidige generatie .

  • Willy Verstraeten

    Proficiat Thibau. Doe zo verder en je wordt een grote. Nog veel succes !

Lees meer