4
BELGA

Van der Poel voor het 3de jaar op rij de beste in Heusden-Zolder, gehavende Aerts blijft ondanks vroege val WB-leider

Mathieu van der Poel heeft voor het derde jaar op rij de Wereldbekermanche in Heusden-Zolder gewonnen. Een gehavende Toon Aerts behield ondanks een vroege val zijn leidersplaats in de Wereldbeker.

Toon Aerts verscheen vandaag met een ribbreuk en drie -barsten aan de start in Heusden-Zolder. En dat om zijn leidersplek in de Wereldbeker te verdedigen. Maar na één minuut kwam de Belgische kampioen al ten val, waarna hij op de allerlaatste positie rondreed. Een dramatische start voor Aerts.

Mathieu van der Poel keek in eerste instantie de kat uit de boom, maar net voor halfweg achtte hij z’n moment gekomen. Eén versnelling en de wereldkampioen was vertrokken. Op dat ogenblik bekleedde Aerts reeds de veertiende positie. Ook met dank aan Zdenek Stybar, die de Belgische kampioen op sleeptouw nam. Chapeau.

Aerts slaagde er niet in nóg verder op te schuiven, maar Eli Iserbyt kwam niet goed voor de dag. De West-Vlaming finishte pas als dertiende, de Belgische kampioen kwam als veertiende over de streep. Zo wist Aerts z’n leiderstrui in de Wereldbeker te behouden. 

En Van der Poel? Die voerde een nieuwe onemanshow op. Geen evidentie, op zo’n snel parcours. Laurens Sweeck sprintte naar de tweede plaats, Quinten Hermans mocht als derde mee op het podium. Michael Vanthourenhout en Gianni Vermeersch vervolledigden de top vijf.

VIDEO: “Het was een lastig parcours en het was moeilijk om vrij vroeg een verschil te maken”

Gebroken sleutelbeen voor Daan Soete

Daan Soete heeft een sleutelbeenbreuk overgehouden aan zijn valpartij in de wereldbeker van Heusden-Zolder. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal wordt donderdagavond nog geopereerd. Soete kwam ten val in het begin van de vierde ronde, nadat Lars van der Haar uit balans kwam toen hij het achterwiel van Quinten Hermans aanraakte. Soete smakte hard tegen de grond en kon de wedstrijd niet uitrijden. Meteen werd hij overgebracht naar het ziekenhuis van Herentals. Het verdict is zwaar. “Daan liep een sleutelbeenbreuk op”, klinkt het bij zijn team. “Hij wordt vanavond nog geopereerd.” Hoe lang hij out zal zijn, is nog niet bekend. 

4
Photo News
4
Photo News
4
BELGA

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Els Martin

    Tophollander, geweldig atleet, geen grote praat, nuchter in analyses. Zo ken ik er weinig. Moeilijk om geen fan te zijn!

  • Mick Mich

    Tja Mathieu da's gewoon een god. Als rasechte belg nooit gedacht dat ik superfan van Mathieu ging worden!

Lees meer