2 Januari 2016: Poulidor innig met zijn kleinzoon Mathieu Van Der Poel op het podium in Frankrijk.
BELGA Januari 2016: Poulidor innig met zijn kleinzoon Mathieu Van Der Poel op het podium in Frankrijk.

Vermoeide Raymond Poulidor overgebracht naar ziekenhuis

De Franse wielerlegende Raymond Poulidor is op 83-jarige leeftijd overgebracht naar het ziekenhuis van het Franse Saint-Léonard-de-Noblat, omwille van “grote vermoeidheid”. Dat heeft zijn vrouw laten weten.

“Raymond is heel vermoeid sinds de laatste Tour de France”, legde zijn echtgenote Gisèle Poulidor uit aan AFP. Meer details over de staat van zijn gezondheid zijn er niet.

De grootvader van Mathieu van der Poel, bijgenaamd ‘Eeuwige Tweede’, stond acht keer op het podium van de Ronde van Frankrijk, maar hij slaagde er nooit in de Tour te winnen.

Poulidor, die als wielrenner enorm populair was, werd geboren in Masbaraud-Mérignat. Hij verblijft nu zo’n dertig kilometer verderop in Saint-Léonard-de-Noblat, waar de Tour in 2016 passeerde. 

2 De voorbije zomer met felicitaties voor Wout van Aert nadat die met Jumbo-Visma de ploegentijdrit in de Tour won.
BELGA De voorbije zomer met felicitaties voor Wout van Aert nadat die met Jumbo-Visma de ploegentijdrit in de Tour won.

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • marino vandevijvere

    Liebe Raymond,Veel sterkte en ik hoop je vlug terug te zien.Laat je goed verwennen.

  • Maria Hendrickx

    Laat je maar goed verwennen en rust goed uit. En erna hopelijk nog vele jaren genieten van al de mooie mensen in je leven. Veel beterschap !

Lees meer