3
BELGA

Exclusief voor abonnees

Victor Campenaerts zoekt limieten op met hoogtestage op 10.000 meter: “Hopelijk maakt het me weer een tikkeltje beter”

Bjarne Riis, nieuwe sportieve baas bij NTT, heeft een duidelijk plan met Victor Campenaerts (28) voor het vervolg van 2020: ­alleen de kampioenschappen tellen, de rest hoeft niet. De ­Antwerpenaar tilde zijn voorbereiding alvast naar ‘the next level’: zijn hoogtestage speelt zich nu ook af op 10.000 meter hoogte.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gino Denil

    Boven de 9000 meter is leven helemaal niet meer mogelijk. Dus aanpassen aan die hoogte ook niet. Maar om zuurstof in je lijf te krijgen heb je twee dingen nodig. Zuurstof en luchtdruk. Op 10.000 m heb je nog ongeveer 30% luchtdruk en 30% van de normale 21% zuurstof. Misschien kan het wel als de luchtdruk hoog genoeg blijft. Maar met lucht die het zuurstofgehalte heeft van op 10.000 m. Bij normale luchtdruk zou dat 6,3% zuurstof zijn. Maar de kans is groot dat het schadelijk is.

  • Wouter Van de Walle

    Voor de kenners hier, hij kan dat gewoon in zijn huis doen.. Je kan dat makkelijk regelen in een speciaal daarvoor gemaakte kamer

Lees meer