4
Photo News

Vier dagen na zijn harde smak in Nokere Koerse wint Van der Poel GP Denain

Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) heeft vandaag de Grote Prijs van Denain op zijn naam geschreven, een Franse eendagskoers buiten categorie op de Europese UCI-kalender. De Nederlander stormde solo naar de overwinning. Timothy Dupont werd derde.

Voor de start gaf Van der Poel aan dat hij zich nog behoorlijk stijf voelde na zijn zware valpartij van woensdag in Nokere Koerse. Maar dat leek goed mee te vallen tijdens de wedstrijd, ondanks de ruim twintig kilometer kasseien in dezelfde regio als de finale van Parijs-Roubaix (een koers die Van der Poel dit jaar trouwens niet rijdt).

Van der Poel zat bijna de hele wedstrijd in een figuurlijke zetel, want in een kopgroep van vijftien renners had hij zijn ploegmaats Jimmy Janssens en Lasse Norman Hansen mee. Ook Stijn Steels, Piet Allegaert en Bert De Backer waren mee aan boord. WorldTour-ploegen Groupama-FDJ en Trek-Segafredo moesten aan de bak in de achtervolging.

4
Photo News

Met nog ruim veertig kilometer te gaan kon Van der Poel zich niet meer bedwingen en trok hij samen met de Luxemburger Alex Kirsch in de tegenaanval op de vroege vlucht. Toen hij daar kwam aansluiten, kon hij rekenen op de steun van zijn twee ploegmaats. Op de laatste kasseistroken ranselde Van der Poel vervolgens de kopgroep helemaal uit elkaar.

Ondanks zijn beperkte voorsprong op het uitgedunde peloton, dat nog alle andere vluchters opslokte, hield de solo van Van der Poel stand tot de streep. Daar pakte hij zijn tweede zege van dit wegseizoen, na een rit in de Turkse Ronde van Antalya. De Fransman Marc Sarreau (Groupama-FDJ) won de groepssprint voor plek twee van Dupont (Wanty-Gobert). Emiel Vermeulen werd vijfde.

“We hadden afgesproken om de koers hard te maken, dat hadden we geleerd na Nokere”, aldus winnaar Van der Poel na afloop voor de microfoon van Sporza. “En vandaag hebben we gezien hoe sterk de ploeg is. Ongelofelijk wat voor werk Lasse Norman Hansen en Jimmy Janssens hebben verricht. Ze reden ongelofelijk hard, straf dat ze aan het eind het peloton nog zo konden afhouden. Ik was enorm gemotiveerd na mijn val in Nokere, ik kwam hier om iets goed te maken en als de ploeg zo hard werkt dan geeft dat alleen maar extra moraal. Ik merkte in Nokere dat ik heel goed in vorm ben, al was het vandaag af te wachten hoe het zou gaan met mijn blessure. In het begin had ik nog wel wat last aan mijn heup maar eens je in die koers zit vergeet je dat.”

Van Der Poel had ook lof voor de prestatie van Wout van Aert, gisteren in Milaan-Sanremo. “Wat hij deed, is nog wel wat straffer dan wat ik deed. We kunnen ons optrekken aan mekaars prestatie. We hebben elkaar beter gemaakt in het veld, hopelijk kunnen we dat ook doen op de weg. Parijs-Roubaix? Dat is iets voor de toekomst. Nu wil ik verder herstellen, ik hoop er volgende week weer helemaal te staan.”

4
Photo News
4
Photo News

24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Guido Verhoeven

    Ook op de weg is hij super beter!

  • jacques weterings

    Dat de beste mag winnen wie het ook is. Stybar wordt hier m.i. onderschat. Overigens vind ik het niet zo'n goed idee om renners te gaan vergelijken op basis van één koers.

Lees meer