VTM-journalist Van Beversluys vanuit Polen: “Het is moeilijk te verklaren waarom ongeval net daar gebeurde”

VTM-journalist Ken Van Beversluys is ter plaatste in het Poolse Rybnik waar Bjorg Lambrecht gisteravond overleed. Hij ging ook naar de plaats van het ongeluk. “Het was een weg waarop renners in hun carrière duizenden kilometers afleggen. Het liep ook lichtjes bergop, dus er waren geen overdreven snelheden zoals in een afdaling van grote Alpencols. Het is moeilijk te verklaren waarom daar het ongeval gebeurde.” Er is volgens de standaardprocedure een onderzoek gestart door de Poolse politie en parket. “Daarom wordt er vandaag een autopsie uitgevoerd. Nadien zal het lichaam meer dan waarschijnlijk vrijgegeven worden waarna het lichaam heel laat vanavond of morgenochtend naar België wordt gebracht.” 

Ken Van Beversluys.
VTM NIEUWS Ken Van Beversluys.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jeff Schelfhout

    Schelfhout Jeff. Gewoon het noodlot. Valt hij 1 meter vroeger of later waren de gevolgen allicht niet fataal geweest. Rust zacht Björn.

  • ann Van Damme

    Ja, als hij moest niezen...en de controle verloor over het stuur. Wielrennen is tegenwoordig zowat de gevaarlijkste sport.

Lees meer