2 Armstrong heeft zo zijn bedenkingen bij de hele zaak.
AFP/Photonews Armstrong heeft zo zijn bedenkingen bij de hele zaak.

'Puff Gate' rond Froome is ook Lance Armstrong niet ontgaan: "Er klopt iets niet in de hele zaak"

Hij weet als geen ander hoe het voelt om een eindzege in een grote ronde kwijt te spelen, Lance Armstrong. En laat dat nu ook de sanctie zijn die Chris Froome boven het hoofd hangt na de positieve Salbutamol-test die hij aflegde tijdens de Vuelta van dit jaar. In een speciale editie van zijn 'Stages Podcast' maakt Armstrong Froome alvast niet met de grond gelijk, ex-UCI-voorzitter Brian Cookson moet het wél ontgelden.

Als voorbereiding op zijn podcast, gebruikte Armstrong zelf ook een puffertje. Armstrongs vrouw Anna Hansen is zelf astmapatiëntje en Froome nam drie pufjes van haar inhalator. "Ik ging daarna gewoon wat fietsen, maar het resultaat was eigenlijk nul. Om eerlijk te zijn, voelde ik niets. Ik werd er gewoon wat nerveus van."

Ook daarom kan 'The Boss', die volgend jaar in het kader van de Ronde van Vlaanderen komt spreken voor de 'Tour of Flanders Business Academy’, het maar moeilijk verkroppen dat Chris Froome meteen veroordeeld werd. "De wielersport lijkt wel het afvoerputje van de sportwereld te zijn. Ik ben daar zelf grotendeels schuldig aan, maar als ik kijk hoe Froome nu wordt aangepakt...Ik geloofde mijn ogen niet toen ik 'The New York Times' las. Ze schreven alsof Froome een jerrycan vol EPO had genomen bij het ontbijt. Dat is gewoon oneerlijk, de werkelijkheid is totaal anders. En dat is niet grappig, want geloof me: de Tour wordt verschrikkelijk voor Froome. Ik kan het weten."

"Akkoord, Ik ben misschien de laatste die in deze zaak een oordeel mag geven. Maar sorry, er klopt gewoon iets niet in deze hele zaak. Brian Cookson was tijdens de Vuelta nog UCI-voorzitter en ik zie hem als dé bepalende factor. Een tijdje geleden zei hij nog dat Froome, Wiggins en Team Sky in ere zouden moeten worden hersteld. Terwijl hij op dat moment heel goed wist wat er precies zat aan te komen. Dan ben je ongeloofwaardig. Ik vind dat Froome via een eerlijk proces ook nog zijn kant van het verhaal zou moeten kunnen vertellen. Misschien wordt hij dan ook wel volledig vrijgesproken, maar toch is het kwaad al grotendeels geschied. Damage is done. En ik weet hoe machteloos je je dan voelt."

De podcast is HIER te bekijken.

2 Lance Armstrong.
ap Lance Armstrong.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer