BELGA

AG2R rekent op Johan Vansummeren in Spanje

De Franse WorldTourformatie AG2R La Mondiale trekt met Domenico Pozzovivo als kopman naar de Vuelta. De ploeg hoopt op een plaats in de top vijf met de 31-jarige Italiaan. Johan Vansummeren (34) moet hem daarbij helpen, zo raakte vandaag bekend.

Pozzovivo werd zesde in de Vuelta van 2013 en is de enige kopman in de Franse ploeg. "Het parcours moet hem liggen", vindt ploegleider Julien Jurdie. "Daarom verwachten we dat hij in de top vijf eindigt. We beseffen uiteraard dat het niet evident zal zijn door het enorm sterke deelnemersveld, maar we weten dat Domenico zich goed heeft voorbereid op grote hoogte en over een uitstekende conditie beschikt."

Pozzovivo krijgt de steun van Johan Vansummeren, die aan zijn zesde Vuelta begint. Eerder moest Vansummeren dit jaar, voor het eerst in zijn carrière, vroegtijdig opgeven in een grote ronde. Hij kneep in de 11e etappe van de Tour de remmen dicht, vanwege een blessure opgelopen bij een valpartij in de derde rit naar de Muur van Hoei.

Vansummeren moet in de Vuelta zijn kopman bijstaan en hem beschermen op de vlakkere gedeeltes van het parcours. "Johan heeft een strijdersmentaliteit en kan zijn ploegmaten inspireren om het nooit op te geven", aldus ploegleider Julien Jurdie.

Voorts zijn de Fransen Mikaël Cherel, Alexis Gougeard, Blel Kadri en Sébastien Minard van de partij. Ook de Italianen Rinaldo Nocentini en Matteo Montaguti en de Litouwer Gediminas maken deel uit van de negenkoppige selectie.

Lees meer