2
EPA

Britse krant reconstrueert fatale dag van Froomes positieve dopingtest: "Hij pufte extra om gezond voor de pers te verschijnen"

Chris Froome zou na de finish van de 18de Vuelta-etappe zijn puffer met salbutamol twee of drie keer extra gebruikt hebben om gezond en fit voor de pers te verschijnen na de koers. Dat meldt de Britse krant 'Sunday Times' in een reconstructie van de dag dat de klassementsleider een positieve dopingplas afleverde.

De prangende vraag van de afgelopen week is hoe Froome bij de dopingtest een dubbele hoeveelheid van de toegestane hoeveelheid salbutamol in zijn urine heeft gekregen. De UCI staat acht pufjes per twaalf uur en zestien pufjes per 24 uur Ventolin toe. De 1000 nanogram per milliliter zou dan nooit overschreden worden.

Bij Froome werd 2000 nanogram per milliliter Salbutamol gevonden. Het zou dan gaan om een onhaalbaar aantal van 32 pufjes. Deskundigen achten dat onmogelijk.

2
Photo News

44 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • PATRICK DEBELDER

    De mat voor de deur van Sky zal groot genoeg zijn om dit alles eronder te vegen ! SHAME !

  • Bernard Verhelst

    Of voor een frisse adem, want hij gebruikte gearomatiseerde puffers. Dat zou ook een aanvaardbare uitleg kunnen zijn...

Lees meer