5
TDW

Zieke Cancellara knijpt remmen dicht in Vuelta

Fabian Cancellara is vandaag door maagproblemen uit de Vuelta gestapt. "Ik ben enorm ontgoocheld", zegt hij. "Deze tegenslag had ik niet verwacht."

Op 37 kilometer van de finish stapte Fabian Cancellara noodgedwongen in de ploegwagen. De Zwitser reed op dat moment al 30 minuten achter het peloton, buiten tijd, maar wilde zelf niet opgeven. "Dit was wellicht één van de zwaarste dagen op de fiets in mijn carrière", zegt hij in een persbericht van zijn team. "Ik wilde niet afstappen, ik wilde doorgaan, maar Josu (Larrazabal, ploegleider) vertelde dat ik moest stoppen, want ik zat al boven de tijdslimiet en het had volgens hem geen nut om door te zetten."

Cancellara kent een seizoen vol pech. Zijn voorjaar was voorbij in de E3 Harelbeke door een val, de Tour zat er op na drie dagen wegens een nieuwe valpartij en dezelfde blessure als in het voorjaar: twee gebroken ruggenwervels. Nu kampte hij al enkele dagen met buikgriep en had hij geen kracht meer in de benen. "Na zo'n jaar wil je niet afstappen. Het voelde aan zoals de etappe in de Tour de France. Ik was alleen op pad en intussen had ik veel flashbacks van mijn voorbije seizoen. Daarom bleef ik zo lang doorrijden. Maar op een gegeven moment moet je je gewonnen geven, je gezondheid is het belangrijkste wat er is. Ik vind het jammer dat ik de Vuelta moet verlaten, dit is voor mij een grote ontgoocheling. Het kan altijd slechter, dat besef ik, maar dit had ik niet verwacht, alweer een tegenslag."

5
TDW
5
TDW
5
TDW
5
TDW

Lees meer