2
MG

Waarom Benoot en Van Wilder niet op ploegfoto Team Sunweb staan

Tiesj Benoot en Ilan Van Wilder komen volgend seizoen voor Team Sunweb uit, maar de twee Belgen staan niet op de ploegfoto. De reden? Ze zijn contractueel nog aan Lotto-Soudal verbonden en mogen tot het einde van het jaar geen trui van Sunweb dragen.

De contracten in het wielrennen treden pas in vanaf 1 januari. Zo rijdt Philippe Gilbert (zie hieronder) op stage mét Lotto-Soudal in Mallorca nog steeds in het tenue van Deceuninck-Quick.Step rond. 

Benoot debuteerde in 2015 als profrenner bij Lotto. Drie jaar later behaalde de Gentenaar zijn mooiste zege door de Strade Bianche te winnen. De 19-jarige Van Wilder eindigde dan weer op het podium in de Ronde van de Toekomst. Hij werd dit jaar ook vierde in de Vredeskoers en hij reed in z’n eerste jaar bij de U23 naar het podium op het BK tijdrijden voor beloften. 

2  Van Wilder en Benoot moeten van in het publiek toekijken.
MG Van Wilder en Benoot moeten van in het publiek toekijken.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Flor Peeters

    Dat weet toch het kleinste kind, ze staan nog onder een ander contract.

Lees meer