BELGA

Waarom Patrick Lefevere de toekomst in handen heeft

'The future is in our team'. Zijn tweet zaterdagavond, na Milaan-Sanremo, loog er niet om. 'Derde: Julian Alaphilippe, 24 jaar. Vijfde: Fernando Gaviria, 22 jaar. Wij hebben de toekomst in handen.' Er is leven na Tom Boonen! En laat die nieuwe sponsors nu maar komen, denkt Quick.Step-manager Patrick Lefevere er luidop bij.

Genieten, was het volgens Lefevere. Voor de gelegenheid niet live op de Via Roma in Sanremo, maar thuis knus voor tv. "Normaal zouden we voluit de kaart-Gaviria trekken. Maar vijf kilometer voor de Cipressa brak bij een snelheid van 70 km/u plots zijn zadel. Niet dat het ding volledig afknakte, maar het zat wel behoorlijk los. Ideaal was anders. Julian heeft vervolgens zeer clever gekoerst op de Poggio. Zag je hem naar Sagan toe 'poefen'? Dat ging een stuk vlotter dan bij Kwiatkowski. Eenmaal voorin, zat hij in een zetel. Hij moest niet meerijden. Stel dat de groep terugkeerde, hadden we alsnog Gaviria kunnen laten spurten."

Patrick Lefevere had redenen te over om tevreden te zijn na Milaan-Sanremo. Met de jonge talenten uit zijn kweekvijver, met het werk dat Tom Boonen opknapte voor de ploeg en met de 'goudklomp' Julian Alaphilippe. Daarover kan u meer lezen in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor maar 1 euro.

1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Anti Wielrennen

    Ventje van niks!