5
TDW

Wielerseizoen kan niet mooier beginnen voor Greg Van Avermaet: "Altijd fier als ik leiderstrui mag dragen"

Koersdag twee van het seizoen en al meteen bingo voor Greg Van Avermaet. Neen, de rit winnen in de Ronde van Valencia zat er niet in voor de Waaslander van BMC. Een achtste plaats in een chaotische sprint van een verbrokkeld peloton leverde hem in de schaduw van ritwinnaar Tony Martin echter wel de gele trui op. En dat vindt de 31-jarige Belg natuurlijk geweldig. Al had hij ook wel graag die etappe gewonnen.

Gisteren al de ploegentijdrit gewonnen met zijn team BMC en vandaag in Denia genoeg aan een notering in de top-10 om de gele trui over te nemen van zijn Italiaanse ploegmakker Manuel Senni: "Ik begon aan deze etappe met het idee dat er wel een kans lag om voor de ritzege te gaan. Op het einde bleek echter dat dat niet mogelijk was. Ik mag echter niet klagen want dit is nog maar mijn tweede koersdag van het seizoen en mijn conditie is nu al prima. En dat is toch niet zo evident aangezien ik afgelopen winter door mijn blessure wat tijd verloren heb om te trainen. Ik ben altijd fier als ik een leiderstrui mag dragen en ik hoop dat ik na morgen ook nog in het geel sta."

Gevaarlijke taferelen
De 31-jarige Oost-Vlaming gaf in de sprint alles om zijn ploegmaats te bedanken voor het uitstekende voorbereidende werk: "De jongens hebben het voortreffelijk gedaan om mij in de best mogelijke positie aan de sprint te laten beginnen. Ik wil dan ook benadrukken dat deze gele trui vooral een teamprestatie is. Het was trouwens geen makkelijke dag vandaag met al die wind en regen. De wegen lagen er erg gevaarlijk bij. Er waren tal van valpartijen, vooral in de laatste afdaling. Het was dan ook cruciaal om veilig de finish te bereiken en niet te veel risico's te nemen. Winnen, is altijd leuk, maar mijn grootste doelen moeten nog komen en wat ik absoluut wilde vermijden, is dat mijn seizoen hier in het gedrang zou komen of zelfs zou eindigen."

5
TDW
5
TDW
5
TDW
5
TDW

Lees meer