4 Rik Verbrugghe.
Photo News Rik Verbrugghe.

Exclusief voor abonnees

Bondscoach Rik Verbrugghe wacht moeilijke taak voor WK: “Ik ga sterke renners ontgoochelen”

De topfavoriet zullen we niet leveren voor het WK in Yorkshire eind deze maand – niet als Julian Alaphilippe, Peter Sagan en Mathieu van der Poel aan de start staan. Maar het sterkste collectief kan wel Belgisch zijn. Bondscoach Rik Verbrugghe hakt de komende weken heel moeilijke knopen door. 

Van Avermaet, Gilbert, Vanmarcke, Stuyven, Naesen, Wellens, Benoot, ­Lampaert, Teuns, De Plus, Evenepoel: het wordt drummen voor de WK-selectie. Beschouw je dat als een vloek of een ­zegen?

“Ik vind het een luxe. Er zijn heel veel renners in goeie doen, maar ik heb maar acht tickets. Ik ga dus jongens moeten ontgoochelen, ook sterke renners, maar dat hoort bij mijn functie. Sowieso zal ik iedereen uitleggen hoe ik mijn keuzes heb gemaakt en waarom renner x of y thuis moet blijven. Ik ben zelf ook wel een keer ontgoocheld geweest als renner omdat ik niet ­geselecteerd was, maar je kan daar ook sterker door worden.”

“Het belangrijkste vind ik dat er een echte ploeg aan de start komt. Ik ga deze week met alle kandidaten bellen en hen uitleggen hoe ik het zie. Dat zal mijn keuze misschien wat makkelijker maken.”

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Van Den Broecke Tania

    Nieuwe wereldkampioen al gekend, Remco simpel

  • eric maier

    Wellens is me toch een vraagteken. Ondanks alles had hij een tegenvallen seizoen - na februari was het lange tijd maar magertjes. De Bincbank als referentie gaan nemen is me te mager. De Gendt blijft thuis, Vanmarcke won dit weekend wel in de Route Du Sud maar is erg onregelmatig geworden. Men zal moeten rekenen op punchers en met D.Teuns, De Plus, Van Avermaet, Gilbert, zijn een verplichting met hun conditie, Xandro Meurisse en Tim De Clerck en of Lampaert. Thats it.

Lees meer