Van den Broeck (M) triomfeerde dit jaar in Mol op het Belgisch kampioenschap tijdrijden. Lampaert werd tweede.
TDW Van den Broeck (M) triomfeerde dit jaar in Mol op het Belgisch kampioenschap tijdrijden. Lampaert werd tweede.

Lampaert en Van den Broeck Belgische hoop in WK tijdrit

Bondscoach Carlo Bomans heeft zijn selectie voor het wereldkampioenschap tijdrijden in het Amerikaanse Richmond bekendgemaakt. Bij de profs verdedigen Yves Lampaert (Etixx-Quick.Step) en Jurgen Van den Broeck (Lotto Soudal) de Belgische kleuren.

Van den Broeck werd in 2001 wereldkampioen tijdrijden bij de junioren. Het afgelopen jaar vond de 32-jarige Antwerpenaar zijn beste tijdritbenen terug. Hij werd vierde in de tijdrit van de Ronde van Romandië en zevende in die van de Giro. In Mol-Postel werd hij Belgisch kampioen tijdrijden. Daarmee onttroonde hij Kristof Vandewalle, die drie keer na elkaar het Belgisch kampioenschap tijdrijden had gewonnen. Het is de tweede keer dat Van den Broeck deelneemt aan het WK tijdrijden voor elite. In 2007 werd hij 23e. Voor de 24-jarige Lampaert, tweede in het BK, wordt het zijn eerste wereldkampioenschap bij de elite.

De selectie voor de wegwedstrijden zal op maandag 7 september om 13u30 op de bondszetel bekendgemaakt worden. De wereldkampioenschappen in Richmond (Virginia) vinden plaats van zondag 20 september tot zondag 27 september.

De volledige selectie:

Vrouwen junioren: Nathalie Bex, Eva Maria Palm

Mannen junioren: Stan Dewulf, Jasper Philipsen

Reserve: Aaron Verwilst

Mannen beloften: Ruben Pols, Nathan Van Hooydonck

Vrouwen elite: Ann-Sophie Duyck

Mannen elite: Yves Lampaert, Jurgen Van den Broeck

Lees meer