2
BELGA

Pech voor Evenepoel en co? “Kans klein dat WK wielrennen in Zwitserland doorgaat”

Gaat het WK wielrennen in Zwitserland dit jaar dan toch niet door? Volgens lokale media staat het kampioenschap in Aigle-Martigny (20-27 september) op de helling. Morgen komt de Zwitserse veiligheidsraad samen, dan valt wellicht de beslissing of het WK kan doorgaan.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het WK wielrennen vindt dit jaar plaats van 20 tot en met 27 september in het Zwitserse Aigle-Martigny. “Al valt het niet uit te sluiten dat de races door het coronavirus mogelijk verboden worden”, klonk het eerder bij het organisatiecomité.

Of het WK wielrennen op de weg kan doorgaan, hangt in grote mate af van de epidemiologische situatie in Zwitserland. Morgen worden opnieuw federale maatregelen aangekondigd. Die kunnen mogelijk een impact hebben op verschillende sportevenementen. Voorlopig geldt minstens tot 31 augustus een verbod op evenementen van meer dan 1.000 personen in het land.

De organisatoren van het WK wachten af wat de federale regering zal beslissen. “Zonder grote versoepelingen en rekening houdend met het toenemend aantal risicolanden, waarvan de atleten in quarantaine moeten gaan, voldoet het WK op dit moment niet aan de voorwaarden”, klinkt het. Met andere woorden: het WK staat op de helling. Zo bericht ook de Zwitserse pers. Zij melden dat de kans klein is dat het WK doorgaat. De alternatieve piste in het Midden-Oosten is geen optie.

Indien de richtlijnen de organisatie van een WK wielrennen onmogelijk maken, dan is het in theorie mogelijk om het WK te verplaatsen naar april 2021. “Deze optie is niet volledig uitgesloten, maar het is tegelijkertijd onwaarschijnlijk dat we er gebruik van zullen maken”, aldus de UCI.

2 Mads Pedersen kroonde zich vorig jaar tot wereldkampioen.
Photo News Mads Pedersen kroonde zich vorig jaar tot wereldkampioen.

Lees ook: “Fabio Jakobsen keert woensdag met privévlucht terug naar Nederland” 

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Chris Drulle

    Als de gezondheid op de eerste plaats komt , waarom zijn dan overvolle stranden , cafés, , vliegtuigen enz. toegelaten ? Het WK wielrennen kan perfect zonder publiek ,en op een afgesloten parcours .

  • Johan Maddens

    Wielrennen is ook een beroep . De fabrieken liggen ook niet stil . Een jaar zonder te gaan werken zou dat kunnen !!

Lees meer