Pedersen: “Zelfs met brons was ik zéér tevreden geweest”

Ja, ook voor Mads Pedersen zelf komt zijn wereldtitel totaal onverwacht. “Voor het WK was ik niet tevreden over mijn seizoen, maar deze trui maakt natuurlijk alles goed.”

“Ik ga een heel jaar kunnen tonen dat ik de wereldkampioen ben. Dat is gewoon crazy”, opende Pedersen voor de microfoon van VTM Nieuws. “Ik kan het uiteraard nog niet geloven dat ik het WK heb gewonnen. Een kilometer voor de streep bedacht ik me dat ik al zeker was van een medaille, zelfs met brons was ik zéér tevreden geweest. Voor de sprint hoopte ik gewoon op de best mogelijke uitkomst en het was alles of niets. Na zo’n lange dag in dergelijke omstandigheden zit iedereen op zijn tandvlees en gelukkig was mijn sprint goed genoeg om Trentin te kloppen.”

Enkele uren voor de finish van de race voorspelde Edward Theuns, ploegmaat van Pedersen bij Trek-Segafredo, dat de Deen een grote kans maakte op de wereldtitel. Theuns kreeg dus ook gelijk. “In dergelijk slecht weer rijden, deert me niet”, probeert Pedersen die voorspelling te verklaren. “Normaal rijd ik wel goede finales als het weer slecht is. In aanloop naar het WK sprak ik ook met Theuns, en ik gaf aan dat ik niet tevreden was over mijn seizoen tot dusver. Maar deze regenboogtrui maakt uiteraard alles goed.” Het volledige interview kunt u bekijken in bovenstaande video.

Mads Pedersen.
VTM Nieuws Mads Pedersen.

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • frankie bressinck

    Een slecht weer courreur wordt wereldkampioen! Hoeveel koersen heeft hij al gewonnen? 2 of 3? In ieder geval het was verdiend maar de grote namen hebben wel degelijk gefaald!

  • eric maier

    een pure slijtageslag.. het leek heel de koers alsog er niet gekoerst werd maar als je ziet dat er maar 46 zijn aangekomen met dit weer, dan weet je dat buiten de weeromstandigheden er ook nog stevig doorgereden is. Verdiend winnaar, en een jonge ook nog - 23- kortelings word hij 24. Deze gaan we vaker zien, en hij is eentje dat niet snel breekt, bewezen enkele uitslagen in het grote werk (2e rvv en 3e Ddvl 2018) vorige week nog gewonnen in Frankirijk.

Lees meer