3
GETTY

Wiggins vergat dat hij wereldkampioen was

Bradley Wiggins is er met zijn hoofd nog niet helemaal bij. De Britse renner komt de komende week uit in de Ronde van Qatar waar hij voor het eerst mag rijden als wereldkampioen tijdrijden. Alleen vergat de in Gent geboren specialist dat hij de regerend wereldkampioen was. Zo vertelt hij aan het Britse Cycling Weekly.

"Ik had er helemaal niet aan gedacht", vertelt Wiggo. "Eigenlijk ben ik veel van het WK in Ponferrada vergeten. Het was de laatste wedstrijd van het seizoen. Na twee weken was ik alles kwijt."

Bij het inpakken van zijn koffer van Qatar kwam ineens het besef. Zijn werkgever Sky Procycling had alleen maar normale teamoutfitjes opgestuurd naar de voormalig baanrenner.

Wiggins besloot een belletje te plegen naar de teamleiding. "Zijn jullie er bewust van dat ik de wereldkampioen ben? Als dat niet zo is: mag ik dan in ieder geval in mijn skinsuit van het Britse kampioenschap rijden?'' De tijdrit van dinsdag zal overigens gereden worden op een normale racefiets. Een tijdritfiets is verboden. Wiggins zal in de regenboogtrui starten, hij kreeg de outfit per post afgelopen woensdag.

Naast de Ronde van Qatar zal Wiggins nog in Parijs-Nice een race tegen de klok rijden voor Sky. De laatste wedstrijd die hij gaat rijden voor het team is Parijs-Roubaix op 12 april.

3
EPA
3
EPA

Lees meer