Wout van Aert overweegt schadeclaim tegen ASO en hoopt nog te crossen deze winter: “Als het kan, graag”

Wout van Aert hoopt dit seizoen nog te kunnen crossen. De drievoudige wereldkampioen veldrijden riep de pers bijeen in de rand van de Gooikse Pijl om een update te geven rond zijn blessure. “Perfect herstel staat wel voorop.”

Gisteren zat Wout van Aert al even een uurtje op de rollen. “Ik mag een beetje fietsen, maar moet waken over de balans tussen mijn linker- en rechterbeen. Voortaan heb ik een spiermassa-verschil in beide benen, maar dat is op te lossen met training. Ik fiets voorlopig op een lage weerstand. Gisteren deed ik dat een uurtje op de rollen tijdens de finale van de Primus Classic. Leuk.”

Volgens het medisch advies dat Van Aert kreeg is er garantie op volledig herstel. Komt de renner van Jumbo-Visma dan nog deze winter in het veld? “Ik hoop het. De cross is mijn favoriete sport. Ik heb er veel aan te danken. Als het kan, dan zal ik heel graag veldrijden deze winter, maar een perfect herstel van mijn blessure staat voorop. Als de de cross daarin past, graag. Lukt het niet, dan zal het met pijn in het hart zijn.” 

Wout van Aert overweegt een schadeclaim tegen ASO.
RV Wout van Aert overweegt een schadeclaim tegen ASO.

Van Aert overweegt schadeclaim bij organisatie Tour

Wout van Aert en zijn manager Jef Van den Bosch onderzoeken daarbovenop of ze financiële compensatie kunnen krijgen van Tour-organisator ASO, na de crash van Van Aert in de tijdrit in Pau. 

De schade die ik heb geleden is niet klein”, zei Van Aert tijdens zijn persconferentie. In de tijdrit haakte Van Aert met hoge snelheid in een uitstekend deel van de nadarafsluiting langs het parcours. Van Aert liep daarbij een open wonde van 21 centimeter lang op aan het rechterdijbeen. 

Van Aert zou hoe dan ook een beperkte crosswinter rijden. Maar na zijn crash loopt hij heel wat startgeld mis. Het financiële verlies kan vele tienduizenden euro’s bedragen. Jef Van den Bosch én Jumbo-Visma stuurden een brief naar ASO en ASO liet weten dat ze de zaak onderzoeken. De organisator wijst door naar haar verzekeraar. 

Bekijk hieronder het volledige interview met Van Aert

Van den Bosch: “Er moet uit geleerd worden” 

30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • wil baken

    Ik ben supporter van van Aert maar dit is onzin hé. Eerst roepen de renners om meer nadar te zetten en als ze er tegen rijden is het weer iets. Dat er lessen getrokken worden over de richting van de hekken ok, maar de grote schuldige is Wout zelf he, dat vergeten we even...er waren er daar al meer dan 100 langs gereden hé.

  • Peeters Freddy

    Maak het parcours 20 meter breed dan nog rijden ze rakelings langs de afsluitingen. Woout maakt een stuurfout en werd opgejaagd vanuit de volgwagen omdat hij de tijdrit aan het verliezen was of niet kon winnen.

Lees meer