Young wint vierde etappe in Utah, Kocjan is nieuwe leider

Eric Young (Optum Kelly Benefit Strategies) heeft vandaag de vierde etappe in de elfde editie van de Ronde van Utah (cat. 2.BC) gewonnen. Na een rit over 205,2 kilometer met start en aankomst in Soldier Hollow was de 26-jarige Amerikaan op een licht hellende aankomststrook de snelste van een uitgedund peloton. De Nieuw-Zeelander Dion Smith werd tweede. De Sloveen Jure Kocjan (Team SmartStop) finishte als derde en nam dankzij de bonificatieseconden de leiderstrui over van de Amerikaan Kiel Reijnen.

De vlucht van de dag bestond uit Ben King, Tim Roe, Songezo Jim, Dan Eaton, Nicolae Tanovitchii, Kevin Gottleib en Robin Carpenter, zesde in het algemeen klassement op 8 seconden van de leider. Het zevental fietste een maximale voorsprong van bijna 4 minuten bij elkaar, maar het peloton had zijn zinnen gezet op een sprint. Op 4 kilometer van het einde waren de vluchters eraan voor de moeite en was het Young die op de licht hellende aankomststrook als eerste aanzette. De Amerikaan sprong op het juiste moment weg, want niemand kwam nog aan zijn wiel. Smith eindigde op twee fietslengtes en hield de aanstormende Kocjan nog net af.

Morgen staat de vijfde etappe in de Amerikaanse rittenkoers op het programma, een korte etappe van 88,5 kilometer in Salt Lake City met aankomst bergop. Zondag eindigt de Ronde van Utah.

Lees meer