Vader Raimondas Rumsas, hier in actie tijdens de Tour van 2002, werd op zijn beurt in 2003 al betrapt op het gebruik van EPO.
AP Vader Raimondas Rumsas, hier in actie tijdens de Tour van 2002, werd op zijn beurt in 2003 al betrapt op het gebruik van EPO.

Zo vader, zo zoon: Raimondas Rumsas Jr vier jaar geschorst wegens dopinggebruik

De Litouwse wielrenner Raimondas Rumsas junior is door het Italiaanse antidopingagentschap voor vier jaar geschorst voor het gebruik van groeihormoon. Zijn schorsing loopt af op 22 oktober 2021, zo maakte het Italiaanse NADO vandaag bekend.

De 23-jarige Rumsas junior is de oudste zoon van Raimondas Rumsas, die op zijn beurt in 2003 op EPO werd betrapt, een jaar nadat hij derde werd in de Tour de France. In 2002 was moeder Edita Rumsas door de Franse douane tegengehouden met een auto vol verboden producten, in 2006 werden zij en haar man daarvoor tot vier maanden cel veroordeeld.

Junior testte vorig jaar op 4 september buiten competitie, in het Toscaanse Capannori, positief op GHRP-6. Eerder dat jaar overleed zijn broer Linas op 21-jarige leeftijd na een hartstilstand, die eveneens in verband werd gebracht met het gebruik van verboden middelen. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer