NIEUW
00:46
Geselecteerd Speelt nu af

Zware zeebeving in de Caraïben

In het Caribisch gebied heeft een zware zeebeving plaatsgevonden met een kracht van 7.7. De meteorologische dienst van de Verenigde Staten (NWS) heeft een tsunamiwaarschuwing afgegeven voor onder meer Cuba, Jamaica en de Kaaimaneilanden.

NIEUW
00:46
Geselecteerd Speelt nu af

Vrouw (39) sterft bij woningbrand in Lot

Bij een woningbrand in de Molenstraat in Lot is deze middag een dode gevallen. De hulpdiensten werden omstreeks 12.45 uur gealarmeerd. Het ging om een uitslaande brand aan de achterzijde van een huis. Een 39-jarige vrouw die in het huis aanwezig was is ter plaatse overleden, een 42-jarige man die ook in het huis woonde is zwaar verbrand overgebracht naar het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek. De Dworpsestraat is momenteel afgesloten voor het verkeer. De oorzaak is nog onbekend. Het labo van de gerechtelijke politie is wel ter plaatse gevraagd om de plaats te onderzoeken maar ook de wetsdokter en een branddeskundige werden opgeroepen. Tenslotte is de recherche van de lokale politiezone Zennevallei aanwezig.

NIEUW
01:56
Geselecteerd Speelt nu af

Trump stelt 'vredesdeal voor het Midden-Oosten' voor

Amerikaans president Donald Trump heeft deze avond voorgesteld om een Palestijnse staat te stichten met de hoofdstad in Oost-Jeruzalem. Trumps ‘vredesdeal voor het Midden-Oosten’ houdt ook in dat de VS Israëlische nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever erkennen.

NIEUW
01:19
Geselecteerd Speelt nu af

Nieuwe beelden daders drugsgeweld in Antwerpen

Het Antwerps gerecht doet vanavond in het VTM-programma ‘Faroek’ een oproep tot getuigen over de Antwerpse drugsoorlog. Afgelopen zaterdag ontplofte nog een granaat in Deurne. De speurders zijn op zoek naar beelden van die bewuste nacht. “Politie en justitie zetten alles op alles om deze dossiers op te lossen”, zegt Lieselotte Claessens van het Antwerps parket, “omdat we ook goed beseffen welke impact zo’n feiten hebben op het onveiligheidsgevoel in onze samenleving.”

NIEUW
01:12
Geselecteerd Speelt nu af

Opdracht informateurs verlengd tot 4 februari

De koning heeft de opdracht van informateurs Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez verlengd tot 4 februari. Dat hebben beiden vanavond verklaard na afloop van hun audiëntie op het paleis. Verder bleven ze karig met commentaar. “We gaan op zoek naar een meerderheid in dit land”, aldus Coens.

NIEUW
00:54
Geselecteerd Speelt nu af

Nieuwsgierige puppy zit met hoofdje vast in wiel

Brandweermannen uit Riverside County, Californië, hebben deze week een opmerkelijke reddingsactie gedaan. Een puppy was met haar hoofdje klem komen te zitten in het wiel van een reserveband. Gelukkig kwam ze er heelhuids weer uit.

NIEUW
00:51
Geselecteerd Speelt nu af

Lefevere zet samenwerking met opleidingsploeg op

Patrick Lefevere zet de samenwerking stop met Team Monti. De Italiaanse continentale ploeg zou dienen als opleidingsploeg voor het WorldTour team Deceuninck-Quick.Step van Patrick Lefevere, maar komt haar financiële verplichtingen niet na. “Dit is een valse start en ik hou niet van een valse start”, zegt Lefevere.

NIEUW
01:08
Geselecteerd Speelt nu af

Batshuayi ontkent dat hij dochtertje aan lot overlaat

Rode Duivel Michy Batshuayi (26) heeft voor het eerst gereageerd op de beschuldiging dat hij zijn zieke dochtertje Daya aan haar lot zou overlaten. Afgelopen weekend vertelde Gitte Vander Elst (27) in Het Laatste Nieuws hoe ze in 2017 zwanger raakte van de voetballer tijdens een nacht in Londen en hoe hij er alles aan doet om geen band met zijn kind te moeten hebben.

NIEUW
01:42
Geselecteerd Speelt nu af

Mehdi Bayat: "Relatie met Martínez is respectvol"

e top van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft een eerste keer samengezeten met Roberto Martínez. Het gesprek ging over de inhoudelijke toekomstvisie van de bondscoach. Komende zomer loopt het contract van de de Spanjaard af. Bij de Franstalige nieuwszender LN24 uitte Jesse De Preter, advocaat van Martínez, zondag nog zijn frustratie over het aanslepen van het dossier. Mehdi Bayat reageert scherp op de woorden van De Preter

NIEUW
01:31
Geselecteerd Speelt nu af

Horrorblessure zorgt voor debuut in mineur

Vreselijk voorval dit weekend in de Mexicaanse Primera División. De talentvolle Eugenio Pizzuto, die in maart stage zou lopen bij Ajax, liep tijdens zijn debuut bij Pachuca een vreselijke blessure op. De 17-jarige verdedigende middenvelder stond amper zes minuten op het veld, toen zijn enkel een kwartslag draaide. Het verdict: kuitbeen en enkel gebroken. Pizzuto ging inmiddels met succes onder het mes. Op het WK U17 was hij nog een van de sterspelers van verliezend finalist Mexico.

NIEUW
01:17
Geselecteerd Speelt nu af

Voetbalbond zit eerste keer samen met Martínez

De top van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft een eerste keer samengezeten met Roberto Martínez. Het gesprek ging over de inhoudelijke toekomstvisie van de bondscoach. Komende zomer loopt het contract van de de Spanjaard af. Bij de Franstalige nieuwszender LN24 uitte Jesse De Preter, de zaakwaarnemer van Martínez, zondag nog zijn frustratie over het aanslepen van het dossier. Daags nadien volgde een eerste gesprek.

NIEUW
00:54
Geselecteerd Speelt nu af

Door het oog van de naald: Federer overleeft 7 matchballen

Roger Federer (ATP 3) kan de Australian Open nog altijd voor de zevende keer winnen, al zag dat er lange tijd niet naar uit. De 38-jarige Zwitser moest in zijn kwartfinale tot het uiterste gaan en in de vierde set zelfs zeven matchballen wegwerken tegen de Amerikaan Tennys Sandgren, de nummer 100 van de wereldranglijst. In de vijfde set klaarde Federer dan zelf de klus.

NIEUW
01:02
Geselecteerd Speelt nu af

Ben Crabbé gaat door het lint in ‘Blokken’

Heel wat commotie tijdens de aflevering van ‘Blokken’ voor vanavond. Een opvallend filmpje van presentator Ben Crabbé, die zich uitlaat over het “betuttelende” woord ‘Jagger’, doet de ronde op het internet.

NIEUW
00:55
Geselecteerd Speelt nu af

Rani De Coninck buiten strijd na lelijke val in Tirol

Joe-stem Rani De Coninck is een tijdje buiten strijd na een lelijke val op haar hoofd, zo maakte ze bekend via Instagram.

NIEUW
01:07
Geselecteerd Speelt nu af

Delphine Boël: "Persbericht koning was ijskoud en kwetsend"

Koning Albert II (85) is de biologische vader van Delphine Boël (51), zo wijst DNA-onderzoek uit. Dat laat zijn advocaat, Alain Berenboom, weten. De koning zal ook niet langer juridisch betwisten dat hij de wettelijke vader is.

NIEUW
02:03
Geselecteerd Speelt nu af

'De Kotmadam' stopt ermee

Na 29 jaar houdt de legendarische serie 'De Kotmadam' er mee op. Katrien Devos vertolkt in de reeks de rol van kotmadam Jeanne. Zij en Mark Verstraete (Jef, de echtgenoot van Jeanne) zijn de enige acteurs die in alle afleveringen te zien zijn. Op 29 januari wordt de laatste aflevering van de reeks opgenomen.

NIEUW
01:12
Geselecteerd Speelt nu af

Nooit eerder vertoonde jeugdbeelden van Meghan Markle

In Telefacts zijn vanavond nooit eerder vertoonde jeugdbeelden van Meghan Markle te zien. De beelden werden destijds door haar vader Thomas gemaakt toen ze samen op vakantie waren of toen Meghan toneel speelde. Thomas Markle gaf de toestemming om de beelden van zijn dochter te tonen in de reportage. Het volledige interview en alle beelden kan u om 21.40 uur zien in een Telefacts Special bij VTM.

NIEUW
02:23
Geselecteerd Speelt nu af

Vader van Meghan Markle haalt zwaar uit naar prins Harry

In de nieuwe documentaire ‘Thomas Markle: mijn verhaal’ geeft Thomas Markle (75) - de vader van Meghan Markle (38) - zijn versie van de feiten. Tijdens het explosieve gesprek geeft hij onder meer toe dat hij tegen zijn dochter gelogen heeft over foto’s die gepubliceerd werden voor haar huwelijk met prins Harry (35). Ook dreigt de vader van Meghan elke maand een interview te zullen geven, tot Meghan haar kar keert en contact met hem opneemt. Het volledige interview is vanavond te bekijken in ‘Telefacts’ om 21.40 uur.

NIEUW
01:18
Geselecteerd Speelt nu af

Ai! Staf breekt een stuk van de studio af

Herbekijk alle afleveringen op VTM GO.

NIEUW
02:11
Geselecteerd Speelt nu af

Wie wint de finale olieworstelen in BEAT VTM?

Wie wint de superspannende finale olieworstelen? Sander of Guga? Herbekijk de volledige aflevering via VTM GO.

NIEUW
01:47
Geselecteerd Speelt nu af

Geraakt Sander op tijd fit voor finale tegen Guga Baúl?

Guga Baúl en zijn uitdager Sander zijn helemaal klaar voor dé clash van het jaar. Vanavond nemen zij het in de eerste aflevering van BEAT VTM tegen elkaar op in een wedstrijd olieworstelen. Bekijk alle afleveringen van BEAT VTM ook VTM GO.

NIEUW
01:02
Geselecteerd Speelt nu af

Siska komt niet meer bij door gênant moment van Thomas

Groeten uit: Siska Schoeters keert samen met haar gezin terug naar haar jeugd.

NIEUW
01:39
Geselecteerd Speelt nu af

Guga Baúl schreeuwt het uit van de pijn tijdens training

100 dagen geleden gingen de trainingen van BEAT VTM van start. Als we Guga mogen geloven, liep dat niet van een leien dakje.

NIEUW
01:06
Geselecteerd Speelt nu af

Met Kerst ontpopt Erik zich tot 'King of Wikipedia'

De Luizenmoeder: Met Kerst wil directeur Erik een ouderwets kerstspel opvoeren. Hij moet hiervoor echter een en ander opzoeken op Wikipedia.

Nieuw bij Qmusic

NIEUW
01:20
Geselecteerd Speelt nu af

EXCLUSIEF: de eerste reactie van Koning Alberts advocaten!

Uploaded by MyChannels

NIEUW
01:36
Geselecteerd Speelt nu af

Inge rijdt rond de Arc De Triomphe in Parijs!

Inge test een hele week lang een Hyundai Kona Electric die jij op het einde van de week kan winnen! Ga naar Qmusic.be voor meer info

NIEUW
06:25
Geselecteerd Speelt nu af

“Ze mag zich nu prinses Delphine van België noemen”

Breaking news! Er is zonet bekend gemaakt dat Koning Albert II dan toch de biologische vader van Delphine Boël is. DNA-onderzoek heeft dit uitgewezen. Delphine zegt al jaren dat hij haar biologische vader is en trok daarvoor zelfs naar de familierechtbank. Nadat Koning Albert II verplicht werd om DNA af te staan, blijkt nu dat Delphine al die tijd gelijk had. Maar wat betekent dat nu? Maarten & Dorothee steken hun licht op bij royalty-kenner Jo De Poorter!

NIEUW
02:10
Geselecteerd Speelt nu af

Konijnen die aan jumping doen? Over naar Jan!

In Aarschot vond er dit weekend een 'konijnenjumping' plaats. Een wat? Een konijnenjumping! Die sport met paarden, maar dan... met konijnen! Dat moesten we toch even met onze eigen ogen zien. Over naar Jan!

NIEUW
01:25
Geselecteerd Speelt nu af

Dorothee Vegas & Like Maarten - Atje Voor de Sfeer (remix)

Ongetwijfeld heb je hem al gehoord, de remix van 'Atje voor de Sfeer' van Dorothee Vegas & Like Maarten. Een megahit die niet kan ontbreken op elk après-ski feestje! En zoals elke grote hit, hoort daar ook een videoclip bij. Tadaaaa, hier is ie!

NIEUW
03:19
Geselecteerd Speelt nu af

Bazart blaast iedereen van zijn sokken met 'Maanlicht'!

Bazart brengt een heerlijke live versie van hun hit 'Maanlicht'.

NIEUW
02:56
Geselecteerd Speelt nu af

Herman Brusselmans kijkt wel uit naar het vaderschap

Elke zaterdagochtend schuift een bekende gast bij aan de ontbijttafel van Evi Hanssen. In Het Heilig Huis van Hanssen babbelen ze bij een lekkere pistolet over de zaken die voor hen belangrijk zijn.

NIEUW
03:03
Geselecteerd Speelt nu af

'Ik heb al eens 257 km/h gereden met mijn moto'

Elke zaterdagochtend schuift een bekende gast bij aan de ontbijttafel van Evi Hanssen. In Het Heilig Huis van Hanssen babbelen ze bij een lekkere pistolet over de zaken die voor hen belangrijk zijn.

NIEUW
03:33
Geselecteerd Speelt nu af

'Monogamie is niet gemakkelijk, je moet op je tanden bijten'

Elke zaterdagochtend schuift een bekende gast bij aan de ontbijttafel van Evi Hanssen. In Het Heilig Huis van Hanssen babbelen ze bij een lekkere pistolet over de zaken die voor hen belangrijk zijn.

NIEUW
08:19
Geselecteerd Speelt nu af

Sven en Anke vervullen wens mama sterrenkindje Raphaël

Sven en Anke, van de ochtendshow op Joe, hebben "My Sweet Angel’, het pakkende nummer dat Carolien Flecijn uit Hamme zong tijdens de begrafenis van haar zoontje Raphael, vanochtend gedraaid in hun radioprogramma. Raphaël was 15 maanden toen hij begin dit jaar stierf in zijn slaap. Carolien heeft het liedje na de begrafenis opgenomen in een professionele studio en het was haar grootste wens om het zoveel mogelijk te verspreiden om de herinnering aan Raphaël en alle andere sterrenkindjes levend te houden.

NIEUW
03:34
Geselecteerd Speelt nu af

'Wie zegt dat je niet verliefd mag worden op iemand anders?'

Uploaded by MyChannels

NIEUW
02:29
Geselecteerd Speelt nu af

Koen Crucke over zijn adoptiezoon Stefan

Koen Crucke was te gast bij Evi in Het Heilig Huis van Hanssen.

Gaming

NIEUW
01:47
Geselecteerd Speelt nu af

Ook in de e-sport heeft Anderlecht het moeilijk

Dubbel verlies voor RSCA. Zowel Aethra Esports als Sector One maakten het Anderlecht knap lastig in de tweede speeldag van de Belgische e-sportcompetitie League of Legends.

NIEUW
01:10
Geselecteerd Speelt nu af

Verrassende nieuwigheden in 'Doom Eternal'

Vier jaar na de geslaagde Doom-remake zet de legendarische gamestudio id Software binnenkort de franchise verder met opvolger Doom Eternal. Een game die voor het eerst in een kwarteeuw loskomt van de beproefde formule, en resoluut zijn eigen paden inslaat. We speelden exclusief de eerste drie uur van de game in Berlijn.

NIEUW
02:27
Geselecteerd Speelt nu af

Moment uit Belgische e-sportcompetitie gaat viraal

RSCA opende het eerste seizoen van de Belgian League en wist Brussels Guardians opzij te zetten in een Brusselse derby. Brussels Guardians wist zijn eerste verliespartij door te slikken met een overwinning tegen KVM Esports, mede dankzij een geweldige play in de “Dragon Pit” waar het hele team van KVM Esports werd weggevaagd. Dat moment is zelfs viraal gegaan.

NIEUW
02:36
Geselecteerd Speelt nu af

Zo vecht The Joker in Mortal Kombat 11

De nieuwste vechtjas in Mortal Kombat 11 is Batmans aartsrivaal The Joker. Warner Bros. Interactive Entertainment en NetherRealm Studios tonen zijn aanvallen in een nieuwe trailer. Het personage is beschikbaar vanaf 28 januari voor Kombat Pack-bezitters. Opgelet: deze video is niet geschikt voor gevoelige kijkers.

NIEUW
02:46
Geselecteerd Speelt nu af

Nintendo opent levensecht Super Mario-pretpark in Japan

Universal Studios Japan, een groot pretpark in Japan, krijgt een heus Super Mario-gedeelte. Super Mario World moet in de zomer van dit jaar zijn deuren openen.

NIEUW
02:23
Geselecteerd Speelt nu af

Helse trailer DOOM Eternal maakt verpletterende indruk

Gameontwikkelaar id Software geeft de opwindende 'Raze Hell'-trailer van DOOM Eternal vrij. In de game, die verschijnt op 20 maart, neemt de speler het op tegen helse legers die de Aarde hebben ingepalmd.

Club Brugge

NIEUW
01:25
Geselecteerd Speelt nu af

Vanaken gefeliciteerd door ploegmaats

Vanaken gefeliciteerd door ploegmaats

NIEUW
02:51
Geselecteerd Speelt nu af

De triomftocht van Vanaken door blauw-zwarte bril

De triomftocht van Vanaken door blauw-zwarte bril

NIEUW
00:57
Geselecteerd Speelt nu af

De Brugse goals in de oefenzege (1-2) tegen PSV

Uploaded by MyChannels

NIEUW
02:33
Geselecteerd Speelt nu af

Club Brugge op safari in de woestijn

Club Brugge op safari in de woestijn

NIEUW
00:46
Geselecteerd Speelt nu af

Wordt Gaich nieuwe aanvaller van Club Brugge?

Argentijnse media zijn het zeker: Club Brugge ligt in polepositie om Adolfo Gaich (20) van San Lorenzo te strikken. Beide clubs zaten daar gisteren lang over samen – de gesprekken zouden gunstig verlopen. Gaich (1m90, 82kg) moet de nieuwe recordaankoop van blauw-zwart worden. In zijn huidig contract bij San Lorenzo staat een opstapclausule van 15 miljoen dollar. Omgerekend zo’n 13,5 miljoen euro.

NIEUW
00:35
Geselecteerd Speelt nu af

Openda kan niet zwemmen

Openda kan niet zwemmen

NIEUW
00:33
Geselecteerd Speelt nu af

Klapekster spietst muis op doornstruik maar waarom?

Met z'n masker lijkt de klapekster wel een vliegende versie van Zorro. Hij gebruikt geen zwaard, maar z'n scherpe haakbek om slachtoffers te verschalken. Vervolgens spietst hij z'n prooien op een doornstruik, zodat hij ze makkelijk in stukken kan scheuren.

NIEUW
00:47
Geselecteerd Speelt nu af

Grote bonte specht steelt hazelnoot van eekhoorn

Hoe zorgvuldig de rode eekhoorn zijn buit ook verstopt, er ligt altijd wel een dief op de loer. De beelden zijn opgenomen in Center Parcs Erperheide in Peer.

NIEUW
00:44
Geselecteerd Speelt nu af

Een feestmaal voor stadsduiven

Onze Natuur wenst u een prettig eindejaar en een kerstmaal voor iedereen!

NIEUW
00:58
Geselecteerd Speelt nu af

Duizenden trekvogels tanken gratis bij in Diksmuide

Veel vogels trekken voor de winter naar het zuiden. De Blankaart in Diksmuide is een uitstekende plek om onderweg bij te tanken, want er is genoeg voedsel voor elke vogel die er landt. Sommige soorten vinden het er zo goed toeven, dat ze de hele winter in de Blankaart blijven.

NIEUW
00:46
Geselecteerd Speelt nu af

Is dit de slimste vogel ter wereld?

Zwarte kraaien zijn slim, superslim. Ze maken handig gebruik van gereedschap om hun zin te krijgen, soms zelfs van erg groot gereedschap... Deze kraai laat een okkernoot vallen op het wegdek, in de hoop hem te kraken. Als bonus rijdt er nog een auto overheen!

NIEUW
00:42
Geselecteerd Speelt nu af

Deze vreemde vogel heeft het nooit koud

Duizenden halsbandparkieten verzamelen in Koekelberg om te overnachten. Gelukkig krijgen ze het in de winter niet koud!

NIEUW
01:23
Geselecteerd Speelt nu af

Neem een kijkje in de Sagrada Familia

Neem een kijkje in de meest innovatieve kerk ooit gebouwd. 136 jaar na de start van de bouw wordt er nog steeds aan gewerkt. In 2026 is het 100 jaar geleden dat Gaudi overleed, wat de bouwers een nieuwe deadline geeft. Innovatieve nieuwe bouwmethoden en unieke uitdagingen maken dit een van de meest fascinerende gebouwen op aarde.

NIEUW
02:43
Geselecteerd Speelt nu af

Zo begon de Slag om de Ardennen

Vlak voor het laatste grote Duitse offensief van WO II sluipen twee Duitse soldaten door een dun verdedigde Amerikaanse linie naar de stad Clervaux in Luxemburg. Deze twee voorwaartse artillerie-waarnemers vestigen zich in een lege apotheek om alles te melden naar de basis vanuit het geallieerdengebied. Ze zullen de Duitsers het voordeel geven in een cruciale strijd die de Amerikanen niet verwachten.

NIEUW
03:18
Geselecteerd Speelt nu af

Notre Dame: het gevecht tegen het vuur

Op 15 april 2019 verwoestte een brand een groot deel van de Notre Dame, het boegbeeld van Parijs. Het dak en de muren van de kathedraal raakten ernstig beschadigd, hoe is er toch zoveel mogelijk gered?

NIEUW
02:59
Geselecteerd Speelt nu af

In deze harde omstandigheden moeten ijsberen overleven

Het grootste zeezoogdier ter wereld rust op zeeijs, en reserveert haar energie voordat ze op zeehonden jaagt. De toename in het smelten van zee-ijs betekent dat het gemakkelijker is voor zeehonden om snel weg te komen en moeilijker voor de ijsberen om voedsel te vinden.

NIEUW
02:54
Geselecteerd Speelt nu af

56 jaar geleden werd president Kennedy doodgeschoten

Wist je dat Lee Harvey Oswald toen hij gearresteerd werd voor de moord op President John F Kennedy, rustig een film aan het kijken was terwijl hij een pistool in zijn hand had?

NIEUW
02:56
Geselecteerd Speelt nu af

Vreugdevuren in Scheveningen: van begin tot escalatie

Werp een unieke blik op de nieuwjaarsvuren van Scheveningen en Duindorp: van begin tot escalatie.

Dé video's van 2019

NIEUW
01:29
Geselecteerd Speelt nu af

Fietser wijkt niet voor tientonner op landbouwweggetje

Een fietser uit Rijkevorsel weigert op Berkelaar in Merksplas opzij te gaan voor een vrachtwagen van vijftien ton.

NIEUW
01:53
Geselecteerd Speelt nu af

Deze steward wil iedereen op zijn volgende vlucht

Deze hilarische steward maakt een show van de veiligheidsinstructies

NIEUW
02:31
Geselecteerd Speelt nu af

Stewardess Nidhi herkent man die haar hielp na aanslag 22/3

Stewardess Nidhi herkent man die haar hielp na aanslag 22/3

NIEUW
02:18
Geselecteerd Speelt nu af

De brand van de Parijse Notre-Dame van uur tot uur

Ondertussen is de brand onder controle maar de schade is enorm. Rond iets voor 19 uur begon de brand op de zolder van de kathedraal. Bijna 500 brandweermannen probeerden de brand te blussen.

NIEUW
01:11
Geselecteerd Speelt nu af

"Hoe dùrven jullie?" Greta Thunberg pakt wereldleiders aan

Op de klimaattop in New York heeft de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg een niet mis te verstane boodschap aan de wereldleiders gegeven. “Hoe durven jullie? Jullie hebben mijn dromen en mijn jeugd gestolen. Jullie hebben gefaald”, klonk het.

NIEUW
00:50
Geselecteerd Speelt nu af

Peuters veroveren internet met schattige knuffel

Maxwell en Finnegan uit New York zijn beste vrienden. De tweejarigen waren aan het wandelen naar huis, toen ze elkaar ineens tegenkwamen. Wat volgde was een hartverwarmende knuffel.