#Atthefestivals

NIEUW
01:55
Geselecteerd Speelt nu af

Chaos op Vestiville: festival afgelast

In Lommel had vanmiddag het driedaagse festival Vestiville van start moeten gaan, maar de deuren bleven gesloten om iets voor 14 uur. Enkele honderden festivalgangers staan al uren in de volle zon aan te schuiven. Er heerste grote onzekerheid of het festival zou doorgaan. De burgemeester van Lommel, Bob Nijs (CD&V), heeft het festival nu toch volledig afgelast, dat meldt de organisatie op Twitter. De Amerikaanse rapper A$AP Rocky liet intussen ook weten dat hij niet naar het festival komt.

NIEUW
00:46
Geselecteerd Speelt nu af

Niels Destadsbader treedt op in 'zijn' Deerlijk

Gisteren stond zanger Niels Destadsbader op het podium van Buikrock, een festival in zijn thuisstad Deerlijk. Hij hoopte vooraf dat het publiek "preus" op hem zou zijn. "Zoals ze dat zeggen in Deerlijk, dat betekent trots", klonk het.

NIEUW
01:07
Geselecteerd Speelt nu af

20.000 verklede feestbeesten op uitverkocht Kamping Kitsch

In Kortrijk feesten zo'n 20.000 mensen op Kamping Kitsch. Het 'marginale' festival is in enkele jaren enorm gegroeid, en nu is het ook helemaal uitverkocht.

NIEUW
02:35
Geselecteerd Speelt nu af

Billie Eilish: "Ik een rolmodel? Maar waarom?"

Het was één van de optredens waar heel wat mensen op Pukkelpop lang naar uitgekeken hebben: de show van Billie Eilish. De Amerikaanse zangeres is nog altijd amper 17 jaar maar is wereldbekend. Voor veel tieners is ze een voorbeeld maar dat ze echt een rolmodel is, dat vindt Eilish zelf best raar. "Maar waarom?". Wat ze wel zeker weet, is dat ze het fantastisch vindt dat mensen haar muziek waarderen en haar blijven volgen. "Het feit dat het mensen raakt was zo shokerend voor mij en het feit dat het mensen blijft raken wat ik doe, dat vind ik heel speciaal." Daarnaast houdt ze al van kleinsaf aan van festivals en concerten. Dat ze daar nu zelf op het podium staat en haar energie kan doorgeven aan het publiek is wat ze echt leuk vindt. Of ze het gewone leven als tiener niet mist? Nee, dat antwoord is heel duidelijk. "Weet je wel wat 17-jarigen moeten doen? School. Ieuw.", aldus de Amerikaanse tiener. Ze zal het podium dus niet snel ruilen voor wat stoffige schoolbanken.

NIEUW
01:23
Geselecteerd Speelt nu af

Publiek uitzinnig bij Billie Eilish op Pukkelpop

Uploaded by MyChannels

NIEUW
00:45
Geselecteerd Speelt nu af

Pennywise eert overleden brandweermannen op Pukkelpop

De Amerikaanse punkband Pennywise heeft op Pukkelpop een lied opgedragen aan de twee overleden brandweermannen uit Heusden-Zolder. Ze brachten hun grootste hit, Bro Hymn Tribute.