Screentime

NIEUW
01:55
Geselecteerd Speelt nu af

Screentime fragment - The Favourite

'The Favourite' speelt zich af in het begin van de 18e eeuw. Engeland is in oorlog met Frankrijk en de broze koningin Anne (Olivia Colman) zit op de troon.

NIEUW
02:01
Geselecteerd Speelt nu af

Screentime fragment - Creed II

Creed II gaat over teruggaan naar de basis, waarom je in eerste instantie kampioen werd en dat waar je ook naartoe zal gaan, je niet kan ontsnappen aan je verleden.

NIEUW
04:40
Geselecteerd Speelt nu af

Bokshandschoenen en Victoriaanse jurken

2019 starten we met een adonis, een klap in ons gezicht en een terugkeer naar de 18e eeuw met koningin Anne.

NIEUW
01:10
Geselecteerd Speelt nu af

Eerste interactieve film op Netflix: Bandersnatch

De eerste interactieve film op Netflix is een feit. Black Mirror: Bandersnatch. Het hele verhaal heeft verschillende eindes en de mogelijkheden zijn immens. Meer dan de moeite waard dus.

NIEUW
02:32
Geselecteerd Speelt nu af

Screentime EXTRA - 5 Vlaamse toppers op Uncut.be

In deze periode rond de Oscars zien we de ene parel na de andere verschijnen op het witte doek. Maar we mogen ook trots zijn op onze eigen Belgische films. Wij hebben er enkele opgelijst.

NIEUW
01:48
Geselecteerd Speelt nu af

Screentime EXTRA - Bumblebee

Minder kletterend metaal, meer gevoel: dat is beslist het motto van de nieuwe ’Transformers-prequel, ‘Bumblebee’.

Filmreportages

NIEUW
02:09
Geselecteerd Speelt nu af

Film Fest Gent opent met regenboogloper voor de film 'Girl'

Geen rode maar wel een regenboogloper bij de opening van het 45ste Film Fest Gent, waar zeven zalen werden afgehuurd voor de Belgische première van ‘Girl’.

NIEUW
02:58
Geselecteerd Speelt nu af

Op de première van ‘Niet Schieten’: de aftermovie

‘Niet Schieten’, de nieuwe film van Stijn Coninx, ging deze week in première. We namen polshoogte bij de aanwezige acteurs en merkten dat de prent niemand onberoerd achterliet.

NIEUW
02:06
Geselecteerd Speelt nu af

Niet Schieten: “feiten zijn gruwelijk, maar geen horrorfilm”

De première van ‘Niet Schieten’ gisteravond was de bekroning van een intussen al zeven jaar durende samenwerking tussen regisseur Stijn Coninx (61) en David Van de Steen (42). Hij verloor zijn ouders en zus bij een overval van de Bende van Nijvel. De prent legt het leed van de slachtoffers pijnlijk bloot. “Maar ik wilde geen horrorfilm.”

NIEUW
05:22
Geselecteerd Speelt nu af

“A Simple Favor” met Anna Kendrick in de hoofdrol

Onze reporter Kristien Morato maakte samen met Blake Lively cupcakes terwijl ze vertelde over de mysterieuze film “A Simple Favor” die vanaf vandaag bij ons in de zalen is. Ook Anna Kendrick speelt een hoofdrol en was heel blij dat ze met regisseur Paul Feig mocht samenwerken.

NIEUW
01:39
Geselecteerd Speelt nu af

“Als dit misgaat, kan ik recht naar de reanimatietafel"

Dit weekend werden de laatste scènes van de eerste Vlaamse duikbootfilm ‘Torpedo’ ingeblikt. Onder andere Koen De Bouw en Sven De Ridder trokken daarvoor naar Malta. Daar acteerden ze op een replica van een duikboot. Niet altijd makkelijk, want de dagtemperaturen waren er erg warm. Toch was het voor Koen De Bouw een verademing na de opnames van de scènes binnenin de boot, die elders in een studio werden opgenomen. Hij windt er geen doekjes om: “Als er iets mis was gegaan, had ik op de reanimatietafel gelegen.” Een unieke blik achter de schermen.

NIEUW
01:56
Geselecteerd Speelt nu af

Backstage bij 'De Dag': Jonas Geirnaert lyrisch over kasten

Op zaterdag 8 september konden bioscoopganger op het Filmfestival van Oostende een héle dag kijken naar alle afleveringen van ‘De Dag’, een serie geschreven door Jonas Geirnaert en Julie Mahieu. Een heuse bingewatch-marathon dus, en daar hoorden natuurlijk goodies bij. Die werden dan weer gekeurd door acteur Jelle De Beule.

Filmtrailers

NIEUW
02:42
Geselecteerd Speelt nu af

Matthias Schoenaerts schittert in trailer ‘The Mustang’

De Hollywoodcarrière van Matthias Schoenaerts loopt lekker vlot. Van acteren naast Robert Redford in ‘Our Souls at Night’ tot Jennifer Lawrence in ‘Red Sparrow’: hij is intussen een vaste waarde in de filmwereld. Zijn volgende prent wordt overigens niet minder indrukwekkend, of dat denken we toch als we de eerste trailer van ‘The Mustang’ zien. In die film, die volgend jaar op het Sundance Film Festival in première zal gaan, speelt Schoenaerts een getormenteerde gevangene die door het verzorgen van een wild paard zichzelf opnieuw terugvindt.

NIEUW
02:26
Geselecteerd Speelt nu af

Channing Tatum speelt een yeti in ‘Smallfoot’

Channing Tatum (38) zorgde begin april voor een verrassing van formaat toen hij aankondigde dat hij na negen jaar van zijn ‘Step Up’-tegenspeelster Jenna Dewan (37) ging scheiden. Sindsdien bleef het stil. Tot nu, want Tatum leende zijn stem aan de yeti Migo in de nieuwe animatiefilm ‘Smallfoot’.

NIEUW
01:59
Geselecteerd Speelt nu af

De eerste beelden van ‘Sinterklaas en de Wakkere Nachten’

Vanaf 24 oktober kan je in de bioscoop gaan kijken naar ‘Sinterklaas en de Wakkere Nachten’, waarin Jan Decleir nog eens in de huid van zijn meest beroemde rol kruipt (voor kinderen dan toch). Hij moet samen met zijn trouwe Piet zijn onschuld bewijzen wanneer de hele stad denkt dat hij verantwoordelijk is voor nachtlawaai. De regie van de film is in handen van Stijn Coninx en Hugo Matthysen schreef het scenario, en hier bij ons kan je alvast exclusief de eerste trailer bekijken.

NIEUW
02:21
Geselecteerd Speelt nu af

Trailer: City of Lies

Meer dan 20 jaar na de feiten is nog altijd niets geweten over de moorden op Biggie Smalls en Tupac, twee concurrerende rappers. Global Road Entertainment heeft zopas de eerste trailer vrijgegeven van ′City of Lies’, een verfilming van het boek ‘Labyrinth’ van auteur Randall Sullivan. De prent vertelt het verhaal van rechercheur Russell Poole, gespeeld door Johnny Depp, die de zaak probeerden op te lossen. De trailer verscheen op de dag dat Biggie Smalls 46 jaar zou zijn geworden.

NIEUW
02:22
Geselecteerd Speelt nu af

Trailer: Mowgli

De eerste trailer van de film 'Mowgli' is uit.

NIEUW
02:25
Geselecteerd Speelt nu af

Trailer: 'The Happytime Murders'

De officiële trailer van ‘The Happytime Murders’, de nieuwe film van Brian Henson, is onlangs uitgekomen.

Interviews

NIEUW
02:39
Geselecteerd Speelt nu af

Hailee Steinfeld: “Eerste vrouwelijke hoofdrol, niet niks”

Minder kletterend metaal, meer gevoel: dat is beslist het motto van de nieuwe ’Transformers-prequel, ‘Bumblebee’. Wij spraken met de cast en regisseur van de meest unieke prent in de franchise.

NIEUW
01:05
Geselecteerd Speelt nu af

Kristien interviewt Morgan Freeman

Naar aanleiding van de film 'Ben Hur' heeft Kristien Morato een aangenaam gesprek met de even aangename man Morgan Freeman.

NIEUW
03:34
Geselecteerd Speelt nu af

Jane Fonda: “Wat belangrijk is: seks is geen verplichting”

Jane Fonda viert eind dit jaar haar 81ste verjaardag, maar de actrice denkt nog lang niet aan haar pensioen. Vanaf vandaag is ze te zien in ‘Book Club’, een film over vier vrouwen op leeftijd die zich in het kader van hun leesclubje aan de lectuur van ‘Fifty Shades of Grey’ zetten.

NIEUW
03:52
Geselecteerd Speelt nu af

“We gaan buttchuggen” in de knotsgekke film ‘Blockers’

Vanaf vandaag speelt ‘Blockers’ in de Belgische zalen. Een knotsgekke komedie waarin drie ouders er achter komen dat hun dochters van plan zijn om tijdens het eindejaarsbal hun maagdelijkheid te verliezen. Ze doen er alles aan om dit te voorkomen, en daar gaan ze vrij ver in...

NIEUW
03:12
Geselecteerd Speelt nu af

Charlize Theron:“Veel trauma’s meegemaakt op jonge leeftijd”

Ze acteert, produceert films én voedt een peuter en kleuter alleen op. Charlize Theron (42) heeft het druk, maar ze zou het allemaal voor geen geld ter wereld willen missen. Drie jaar na de breuk met Sean Penn is het enige wat nog ontbreekt een nieuwe man in haar leven. “Een relatie is meer dan welkom.” In haar nieuwste film ‘Tully’ kruipt Theron in de huid van een oververmoeide moeder van drie die ten einde raad een nanny inhuurt - een rol waarvoor ze liefst 23 kilo moest bijkomen. Maar wanneer we haar in het Four Seasons Hotel in Beverly Hills ontmoeten, is er geen grammetje vet meer te bespeuren.

NIEUW
02:28
Geselecteerd Speelt nu af

‘Adrift’ vertelt het waargebeurde verhaal van Tami

Met haar grote liefde vertrok de 23-jarige Tami Oldham Ashcraft in 1983 op de zeiltocht van haar dromen: de overtocht van de Stille Oceaan op een prachtig jacht. Wanneer er een zware orkaan over de boot trekt, slaat haar verloofde overboord. 41 dagen lang dobbert ze op het scheepswrak tot ze uitgemergeld en alleen aankomt in Hawaï.