Filmnieuws

NIEUW
01:16
Geselecteerd Speelt nu af

Transformatie van John C Reilly in Oliver 'de dikke' Hardy

Vandaag verschijnt ‘Stan and Ollie’, een film over komieken Stan Laurel en Oliver Hardy. Hij gaat over de periode na het hoogtepunt van ‘de dikke en de dunne’, toen ze uit geldnood een theatertournee door Engeland maakten. Acteurs John C Reilly en Steve Coogan kruipen in de huid van Stan en Ollie, en bij die eerste was dat zelfs letterlijk.

NIEUW
00:41
Geselecteerd Speelt nu af

5 dingen die je nog niet wist over... Avatar

Blue Monday, dus wij duiken de wereld in van de blauwe Avatars. Wedden dat je deze 10 dingen nog niet wist?

NIEUW
01:55
Geselecteerd Speelt nu af

Screentime fragment - The Favourite

'The Favourite' speelt zich af in het begin van de 18e eeuw. Engeland is in oorlog met Frankrijk en de broze koningin Anne (Olivia Colman) zit op de troon.

NIEUW
02:01
Geselecteerd Speelt nu af

Screentime fragment - Creed II

Creed II gaat over teruggaan naar de basis, waarom je in eerste instantie kampioen werd en dat waar je ook naartoe zal gaan, je niet kan ontsnappen aan je verleden.

NIEUW
04:40
Geselecteerd Speelt nu af

Bokshandschoenen en Victoriaanse jurken

2019 starten we met een adonis, een klap in ons gezicht en een terugkeer naar de 18e eeuw met koningin Anne.

NIEUW
01:10
Geselecteerd Speelt nu af

Eerste interactieve film op Netflix: Bandersnatch

De eerste interactieve film op Netflix is een feit. Black Mirror: Bandersnatch. Het hele verhaal heeft verschillende eindes en de mogelijkheden zijn immens. Meer dan de moeite waard dus.

Film - Extra's

NIEUW
02:09
Geselecteerd Speelt nu af

Film Fest Gent opent met regenboogloper voor de film 'Girl'

Geen rode maar wel een regenboogloper bij de opening van het 45ste Film Fest Gent, waar zeven zalen werden afgehuurd voor de Belgische première van ‘Girl’.

NIEUW
02:58
Geselecteerd Speelt nu af

Op de première van ‘Niet Schieten’: de aftermovie

‘Niet Schieten’, de nieuwe film van Stijn Coninx, ging deze week in première. We namen polshoogte bij de aanwezige acteurs en merkten dat de prent niemand onberoerd achterliet.

NIEUW
02:06
Geselecteerd Speelt nu af

Niet Schieten: “feiten zijn gruwelijk, maar geen horrorfilm”

De première van ‘Niet Schieten’ gisteravond was de bekroning van een intussen al zeven jaar durende samenwerking tussen regisseur Stijn Coninx (61) en David Van de Steen (42). Hij verloor zijn ouders en zus bij een overval van de Bende van Nijvel. De prent legt het leed van de slachtoffers pijnlijk bloot. “Maar ik wilde geen horrorfilm.”

NIEUW
05:22
Geselecteerd Speelt nu af

“A Simple Favor” met Anna Kendrick in de hoofdrol

Onze reporter Kristien Morato maakte samen met Blake Lively cupcakes terwijl ze vertelde over de mysterieuze film “A Simple Favor” die vanaf vandaag bij ons in de zalen is. Ook Anna Kendrick speelt een hoofdrol en was heel blij dat ze met regisseur Paul Feig mocht samenwerken.

NIEUW
01:39
Geselecteerd Speelt nu af

“Als dit misgaat, kan ik recht naar de reanimatietafel"

Dit weekend werden de laatste scènes van de eerste Vlaamse duikbootfilm ‘Torpedo’ ingeblikt. Onder andere Koen De Bouw en Sven De Ridder trokken daarvoor naar Malta. Daar acteerden ze op een replica van een duikboot. Niet altijd makkelijk, want de dagtemperaturen waren er erg warm. Toch was het voor Koen De Bouw een verademing na de opnames van de scènes binnenin de boot, die elders in een studio werden opgenomen. Hij windt er geen doekjes om: “Als er iets mis was gegaan, had ik op de reanimatietafel gelegen.” Een unieke blik achter de schermen.

NIEUW
01:56
Geselecteerd Speelt nu af

Backstage bij 'De Dag': Jonas Geirnaert lyrisch over kasten

Op zaterdag 8 september konden bioscoopganger op het Filmfestival van Oostende een héle dag kijken naar alle afleveringen van ‘De Dag’, een serie geschreven door Jonas Geirnaert en Julie Mahieu. Een heuse bingewatch-marathon dus, en daar hoorden natuurlijk goodies bij. Die werden dan weer gekeurd door acteur Jelle De Beule.

Filmtrailers

NIEUW
01:36
Geselecteerd Speelt nu af

Trailer: 'Once Upon a Time in Hollywood'

‘Once Upon a Time in Hollywood’, de nieuwe film van Quentin Tarantino (55), zal op 21 mei in première gaan op het filmfestival van Cannes. De film heeft nu ook een eerste trailer gekregen, die werd gedeeld via het Twitteraccount van hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio himself. De film vertelt het waargebeurde verhaal van Charles Manson en de zogenaamde Manson Family Murders in 1969. Brad Pitt en Leonardo DiCaprio spelen de hoofdrollen en ook Margot Robbie, Al Pacino, Timothy Olyphant, Dakota Fanning, Kurt Russel, James Marsden, Damian Lewis, Lena Dunham en Bruce Dern kregen een rol. ’One Upon a Time in Hollywood’ is vanaf 15 augustus te zien in de bioscoop.

NIEUW
02:45
Geselecteerd Speelt nu af

Netflix lost eerste beelden van Stranger Things 3

Op 4 juli komt het nieuwe seizoen van Stranger Things er eindelijk aan. Netflix laat vandaag de eerste beelden los op het publiek.

NIEUW
02:02
Geselecteerd Speelt nu af

Nog één maand tot de première van ‘Game Of Thrones’

Nog één maand voor we de eerste aflevering van het allerlaatste seizoen ‘Game Of Thrones’ te zien krijgen op 14 april. Dit is de trailer

NIEUW
02:42
Geselecteerd Speelt nu af

Getipt voor de Oscars... dit is de trailer van The Mustang

In de VS zijn de eerste persvisies van ‘The Mustang’ met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol achter de rug, en het regent lof voor de Belgische acteur. De film wordt nu zelfs al getipt voor de Oscars.

NIEUW
02:14
Geselecteerd Speelt nu af

Trailer: Aladdin

Disney laat eindelijk serieus in de kaarten kijken wat hun live action-productie van ‘Aladdin’ betreft. Het filmbedrijf gaf zopas de nieuwste trailer vrij.

NIEUW
01:14
Geselecteerd Speelt nu af

Olifantje Dumbo vliegt in nieuwe ontroerende beelden

Dierenliefhebbers, opgelet: Disney heeft nieuwe beelden van de live-action-remake ‘Dumbo’ gelost. Daarin is voor het eerst te zien hoe Dumbo kan vliegen door een magische veer. Daarnaast krijgt de kijker ook een glimp van de circusdirecteurs, gespeeld door Danny DeVito en Michael Keaton. De prent werd geregisseerd door Tim Burton en verschijnt later deze maand in de bioscoop.

Film - Interviews

NIEUW
01:31
Geselecteerd Speelt nu af

Nicole Kidman over haar veeleisende rol in ‘Destroyer’

Nicole Kidman is vanaf vandaag in de Belgische zalen te zien in haar nieuwste film ‘Destroyer’. Onze vrouw in Hollywood sprak haar over de veeleisende rol.

NIEUW
02:39
Geselecteerd Speelt nu af

Hailee Steinfeld: “Eerste vrouwelijke hoofdrol, niet niks”

Minder kletterend metaal, meer gevoel: dat is beslist het motto van de nieuwe ’Transformers-prequel, ‘Bumblebee’. Wij spraken met de cast en regisseur van de meest unieke prent in de franchise.

NIEUW
01:05
Geselecteerd Speelt nu af

Kristien interviewt Morgan Freeman

Naar aanleiding van de film 'Ben Hur' heeft Kristien Morato een aangenaam gesprek met de even aangename man Morgan Freeman.

NIEUW
03:34
Geselecteerd Speelt nu af

Jane Fonda: “Wat belangrijk is: seks is geen verplichting”

Jane Fonda viert eind dit jaar haar 81ste verjaardag, maar de actrice denkt nog lang niet aan haar pensioen. Vanaf vandaag is ze te zien in ‘Book Club’, een film over vier vrouwen op leeftijd die zich in het kader van hun leesclubje aan de lectuur van ‘Fifty Shades of Grey’ zetten.

NIEUW
03:52
Geselecteerd Speelt nu af

“We gaan buttchuggen” in de knotsgekke film ‘Blockers’

Vanaf vandaag speelt ‘Blockers’ in de Belgische zalen. Een knotsgekke komedie waarin drie ouders er achter komen dat hun dochters van plan zijn om tijdens het eindejaarsbal hun maagdelijkheid te verliezen. Ze doen er alles aan om dit te voorkomen, en daar gaan ze vrij ver in...

NIEUW
03:12
Geselecteerd Speelt nu af

Charlize Theron:“Veel trauma’s meegemaakt op jonge leeftijd”

Ze acteert, produceert films én voedt een peuter en kleuter alleen op. Charlize Theron (42) heeft het druk, maar ze zou het allemaal voor geen geld ter wereld willen missen. Drie jaar na de breuk met Sean Penn is het enige wat nog ontbreekt een nieuwe man in haar leven. “Een relatie is meer dan welkom.” In haar nieuwste film ‘Tully’ kruipt Theron in de huid van een oververmoeide moeder van drie die ten einde raad een nanny inhuurt - een rol waarvoor ze liefst 23 kilo moest bijkomen. Maar wanneer we haar in het Four Seasons Hotel in Beverly Hills ontmoeten, is er geen grammetje vet meer te bespeuren.