Onze natuur

NIEUW
00:59
Geselecteerd Speelt nu af

Slapende eekhoornjongen worden wakker

Wat een verwennerij: heerlijk uitslapen terwijl er voor je gezorgd wordt in hotel mama. Nog even genieten van een luilekkerleventje en dan schopt ma eekhoorn haar drie jongen eruit!

NIEUW
01:20
Geselecteerd Speelt nu af

Mieren melken bladluizen in Brussel

In een bloemperkje in deze Brusselse straat heeft zich een mierenkolonie gevestigd. Ze gedragen zich als echte veetelers met een kudde bladluizen die ze 'melken'. Mieren zijn immers gek op honingdauw, het zoete sapje dat de bladluizen uitscheiden. Maar voor wat hoort wat ...

NIEUW
01:04
Geselecteerd Speelt nu af

Stekelbaarsmannetje bouwt een nest

Stekelbaarzen leven in scholen, behalve in het paarseizoen. Dan krijgt het mannetje een felrode buik en zondert hij zich af om zijn eigen territorium uit te bouwen. Hij knutselt zorgvuldig een knus nest in elkaar dat hij met verve verdedigt. Zo hoopt hij een vrouwtje te overtuigen haar eitjes aan hem toe te vertrouwen.

NIEUW
01:00
Geselecteerd Speelt nu af

Twee knullige kiekendiefjes

De eerste vier weken van het leven van deze jonge bruine kiekendieven zal plaatsvinden in dit nest in het tarweveld. Belangrijk dus dat het nest proper blijft!

NIEUW
01:00
Geselecteerd Speelt nu af

Zonnende adder in de Antwerpse Kempen

De giftige adder is één van de drie slangensoorten van België. Tijdens de zomermaanden zonnen de vrouwtjes om de jonge serpenten in hun buik sneller te ontwikkelen. In augustus en september zullen ze de meeste jongen geboren worden.

NIEUW
03:50
Geselecteerd Speelt nu af

Zoeken naar de geheime broedplaats van de bruine kiekendief

Het was vroeg opstaan deze keer, want we gingen op zoek naar de geheime broedplaats van de bruine kiekendief. Zonder monitoring van deze roofvogel loopt de populatie het gevaar in te storten. Met moderne technieken, zoals een drone met warmtecamera, kunnen we de bruine kiekendief beschermen!