2 ‘Starman’ in zijn knalrode Tesla van het bedrijf van Elon Musk.
REUTERS ‘Starman’ in zijn knalrode Tesla van het bedrijf van Elon Musk.

‘Starman’ in Tesla Roadster heeft eerste rit rond de zon afgerond

De Tesla Roadster, die vorig jaar op 6 februari door SpaceX van Tesla-baas Elon Musk werd gelanceerd, heeft zijn eerste rit rond de zon voltooid. De knalrode Tesla, met aan boord de pop ‘Starman’, heeft intussen een indrukwekkende afstand van meer dan 298.591.974 kilometer op de teller. 

Wie de roadtrip door de ruimte van ‘Starman’ nauwlettend wil volgen, kan terecht op de website whereisroadster.com. Volgens de site heeft de Tesla Roadster, 557 dagen na de lancering van de Falcon Heavy, zijn eerste rit rond de zon voltooid. ‘Starman’ zou zich nu op ongeveer 300 miljoen kilometer van onze planeet bevinden. Met een snelheid van maar liefst 1.500 kilometer per uur beweegt hij zich in de richting van Mars. 

De website geeft nog andere leuke informatie voor de fans van ‘Starman’ en zijn Tesla Roadster. Zo heeft de wagen ver genoeg gereisd om 34 keer over alle wegen ter wereld te hebben gereden en heeft ‘Starman’ sinds de lancering al 151.790 keer naar ‘Space Oddity’ van David Bowie geluisterd. Tenminste, als de batterij nog werkt. Ook bericht de site dat de Tesla een garantie heeft van 36.000 mijl, zo’n 60.000 kilometer.

De lancering van de raket vanop Cape Canaveral in Florida wordt gezien als een mijlpaal. Het gaat om de krachtigste raket sinds de maanraket. Het is een geoptimaliseerde manier om materiaal in de ruimte te brengen en de stuwraketten te recycleren. In de eerste plaats is ze gericht op vrachttransport – satellieten in een baan om de aarde te brengen bijvoorbeeld - maar het uiteindelijke doel is om mensen naar de maan en naar Mars te brengen.  

2 Op deze positie bevindt de Tesla Roadster zich vandaag op 19 augustus 2019.
Whereisroadster.com Op deze positie bevindt de Tesla Roadster zich vandaag op 19 augustus 2019.

Bekijk ook:

SpaceX lanceert 60 satellieten in één keer

SpaceX lanceert megaraket Falcon Heavy

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Herman Verhoeven

    Wanneer valt die terug neer in Musk zijne hof... Dan kan hij zijne rommel zelf opkuisen... Dat zou pas nieuws zijn!!!

  • Octaaf De Smet

    pffff op onze planeet is er al zoveel co2 en nu gaan ze in de ruimte ook al autos co2 laten produceren waar gaat dit toch heen jongens toch

Lees meer