3 Duizenden mensen verzamelen voor de ingang van Area 51, een geheim militair complex in de Nevada-woestijn waar volgens ‘believers’ ufo’s worden nagebouwd en misschien zelfs de overblijfselen liggen van aliens die in 1947 zouden zijn neergestort. Het geloof in ufo’s en buitenaards leven heeft veel gemeen met een religie.
REUTERS Duizenden mensen verzamelen voor de ingang van Area 51, een geheim militair complex in de Nevada-woestijn waar volgens ‘believers’ ufo’s worden nagebouwd en misschien zelfs de overblijfselen liggen van aliens die in 1947 zouden zijn neergestort. Het geloof in ufo’s en buitenaards leven heeft veel gemeen met een religie.

Exclusief voor abonnees

“Ufo’s met aliens? Ultrageheime projecten van grootmachten, ja”

Experts die ze niet zien vliegen verklaren onze fascinatie voor buitenaards leven

Geloof jij in ufo’s? En buitenaards leven? Believer of non-believer, deze fenomenen blijven onze fantasie prikkelen. Hoe komt dat? En hoe groot achten experts de kans dat we in dit ondermaanse ooit écht signalen ontvangen of bezoek krijgen van buitenaardse wezens?

Vanavond willen tienduizenden ‘Area 51’ bestormen, een geheim en zwaar beveiligd militair complex in de Nevada-woestijn waar volgens velen ufo’s worden nagebouwd en misschien zelfs de overblijfselen liggen van aliens die in 1947 zouden zijn neergestort. Gisteren bevestigde de Amerikaanse marine dat de beelden van radarsystemen van hun gevechtsvliegtuigen, waarop bolvormige voorwerpen met onvoorstelbare snelheid en bovenmenselijke acrobatiek door de lucht sjezen, authentiek zijn. Eerder deze week bleek een ‘ufo’ boven Gent een Ierse weerballon te zijn. Ufo’s blijven onze fantasie prikkelen.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Word ook abonnee en kies hier je formule op maat

Mobiel

Mobiel

Onbeperkt toegang tot alle artikels op HLN.be en in de app. Stop wanneer je wil.

Digitaal

Digitaal

Elke dag de digitale versie van de krant en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Weekend + Digitaal

Weekend + Digitaal

Elke zaterdag de papieren weekendkrant in jouw bus en elke dag volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Compleet

Compleet

Elke dag de papieren krant in jouw bus en volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Eerste 4 weken GRATISNadien slechts €6,95 per 4 weken€ 0,00
Eerste maand GRATISNadien €12 per maand€ 0,00
Eerste maandNadien €16 per maand€ 10,00
Eerste maandNadien €21 per maand€ 15,00
Lees 4 weken gratisLees 1 maand gratisStart met lezenStart met lezen

18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • raymond van der craen

    Buitenaards leven bestaat vrijwel zeker als je rekening houdt met de gigantische omvang van het universum. Wie zijn wij om te beweren dat wij het enige (intelligent?) leven zijn in ons heelal. Het is nog niet zolang geleden dat wij uit de bomen gekropen zijn. Je mager stellig zeker van zijn dat er buitenaardse beschavingen bestaan die miljoenen jaren verder staan dan de onze rekening houdende dat het heelal 13,7 miljard jaren oud is.

  • Carlos Simonis

    Veel bekende wetenschappers erkennen dat zij ook niet alle wijsheid in pacht hebben, en ook niet alles kunnen verklaren. Van de bv 10 videos die gemaakt zijn, zijn er 97% fake of onwaar. Het gaat om die 3% die wel echt zijn. Men kan toch niet beweren dat ruimtevaarders of piloten die dit waarnemen en niet kunnen verklaren gek noemen ? Maar dat doen ze wel, gaan ze gelijk beginnen over groene mannetjes om hun belachelijk te maken, terwijl ze die nooit genoemd hebben.

Lees meer