Archiefbeeld.
PHOTO_NEWS Archiefbeeld.

Aantal studenten kine in Vlaanderen in 6 jaar bijna verviervoudigd

In Vlaanderen is het aantal studenten kine in zes jaar tijd bijna verviervoudigd. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag. In het Leuvense studentenblad Veto deden studenten onder meer al hun beklag over een problematische stageregeling door het sterk verhoogde aantal studenten.

In heel Vlaanderen zijn vandaag 5.612 studenten ingeschreven aan de faculteiten Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen. Begin 2008 waren dat er nog 1.462. Dat hoge aantal stelt problemen, bijvoorbeeld bij de stageregeling. In Veto klaagden studenten over stages die bijvoorbeeld laat worden gecommuniceerd, over onder meer waar die stage plaatsvindt.

Voorts moeten er ook jobs zijn voor de afstuderende kinesisten. Bij de VDAB is kinesist nochtans "een knelpuntberoep". "In de geriatrie is er vaak grote vraag, ook in de psychiatrie krijgt men de jobs van kine zeer moeilijk ingevuld", aldus programmadirecteur Filip Staes van de Leuvense kinefaculteit aan Het Laatste Nieuws. "Maar dat zijn niet de eerste sectoren waar een 18-jarige student aan denkt als hij zich inschrijft voor deze studierichting. Die is eerder aangetrokken door werken met atleten of in een eigen zelfstandige praktijk."

Lees meer