youtube

Amerikaanse marine onthult brandweerrobot

De Amerikaanse marine heeft een brandweerrobot onthuld die autonoom vuur kan detecteren en blussen. De robot moet in de toekomst worden ingezet om branden aan boord van een schip te blussen.

De Shipboard Autonomous Firefighting Robot (SAFFiR) is net zo groot als een mens en kan gemakkelijk worden geüpdatet met nieuwe veiligheidsmethodes die binnen een schip gelden. Volgens de onderzoekers van de Amerikaanse marine kunnen mensen die een brand in een schip blussen het probleem juist verergeren. De brandweerrobot kan dus een ideale oplossing zijn.

SAFFiR kan op ongelijke vloeren lopen en herkent vlammen dankzij een hittecamera. De waterslang wordt automatisch door de robot bestuurd. Een lasercamera herkent omgevingen en kan inschattingen maken. Mensen kunnen ook via een normale camera met SAFFiR meekijken.

Om de robot te beschermen tegen de hitte tijdens een brand, krijgt SAFFiR een speciaal hittebestendig pak. Dit pak beschermt de mechanische onderdelen en ingebouwde hardware. De robot kan bovendien een stuk langer tegen hitte dan een mens.

Lees meer