3 UCLouvain-klimaatprofessor Jean-Pascal van Ypersele (63) en activist Anuna De Wever (18) leerden elkaar kennen op de klimaatbetogingen.
Belga UCLouvain-klimaatprofessor Jean-Pascal van Ypersele (63) en activist Anuna De Wever (18) leerden elkaar kennen op de klimaatbetogingen.

Exclusief voor abonnees

Anuna De Wever (18) en klimaatprof Jean-Pascal van Ypersele (63): “Wat wij tevergeefs voor het klimaat vragen, kan plots wel voor corona”

Nog maar vorig jaar waren ze bijna constant wereldnieuws, nu lijken de klimaatjongeren verdwenen. En klinkt de opwarming als een probleem ‘voor na corona’. “Frustrerend. Maar achter de schermen werken we voort tot op de hoogste politieke niveaus”, zeggen activist Anuna De Wever en wetenschapper Jean-Pascal van Ypersele in een dubbelinterview met De Morgen.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

96 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Freddy De Vos

    Politici hebben wereldwijd gefaald voor zowel corona als het klimaat.

  • Ed Vandermeirsch

    Planeet Aarde volgt inderdaad haar eigen baan. De ijstijden eindigden ook door opwarming en dan was er hoegenaamd nog geen industrie, geen auto- en vliegverkeer enz. Er zijn bijgevolg zeker ook andere, wellicht nog onbekende mechanismen in het spel (stand Aarde tot de zon, precessie enz).Wat het fijn stof betreft : de meetapparatuur verbeterde de laatste jaren enorm. Hogere metingen kunnen voor een deel ook zo worden verklaard.

Lees meer