Thinkstock

Bewolkt weekend met kans op motregen op komst

Zaterdagnamiddag neemt de bewolking verder toe vanaf de Nederlandse grens. Er kan soms wat motregen vallen, terwijl er een zwakke tot matige noordenwind waait. De maxima liggen rond het vriespunt in de Ardennen, 4 graden in het centrum en 7 graden aan zee.

Zaterdagavond en -nacht valt er plaatselijk nog wat lichte neerslag die in de Ardennen aanvriest en er aanleiding kan geven tot gladheid. De temperaturen zakken naar -2 graden in Hoog België, 3 graden in het centrum en 6 graden aan de kust.

Zondag is het wisselend tot zwaarbewolkt. Plaatselijk is er een licht buitje mogelijk. Hoog in de Ardennen gaat het om wat lichte sneeuw. De maxima bedragen 1 graad in Hoog België en 5 tot 8 graden elders. De wind waait zwak tot matig, aan zee tijdelijk vrij krachtig uit noordwest tot noord.

Maandag is er veel bewolking waaruit soms wat lichte regen of motregen kan vallen. Van dinsdag tot en met vrijdag blijft het overwegend droog met wolkenvelden maar vooral vanaf woensdag komt er ook wat meer ruimte voor de zon. In de nacht en ochtend kan mist ontstaan. De middagtemperatuur schommelt rond 8 graden, wat de normale waarde is voor deze tijd van het jaar.Lees meer