Illustratie van het aantal satellieten rond de aarde. Het formaat van de satellieten is hier overigens te groot afgebeeld in verhouding tot de afmetingen van de aardbol.
ESA Illustratie van het aantal satellieten rond de aarde. Het formaat van de satellieten is hier overigens te groot afgebeeld in verhouding tot de afmetingen van de aardbol.

Exclusief voor abonnees

Bijna-botsing met internetsatelliet bewijst: het wordt wel érg druk in de ruimte

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft gisteren een koerscorrectie uitgevoerd met aardobservatiesatelliet Aeolus. De manoeuvre was nodig om een botsing met een Starlink-satelliet van SpaceX te voorkomen.

Wetenschappers van ESA voerden de correctie met de hand uit. “De manoeuvre vond een halve omloop voor de potentiële botsing plaats”, schreef ESA op Twitter. “Dit was de eerste keer dat we een botsingscorrectie moesten uitvoeren om niet op een ‘megasterrenbeeld’ te botsen.”

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • rudy verlinden

    Al die rommel die men in de ruimte lanceerd en bestuurd...in welke maten is dat schadellijk voor ons klimaat...weet iemand dat

  • guido vermeyen

    Rotondes plaatsen, een verkeersagent ? blijkbaar is het ginds niet veel beter dan hier....

Lees meer