2 Katje Lee werd twee maanden geleden meegenomen uit Peru door een Vlaamse studente. Het dier is mogelijk hondsdol.
RV Katje Lee werd twee maanden geleden meegenomen uit Peru door een Vlaamse studente. Het dier is mogelijk hondsdol.

Exclusief voor abonnees

“Als katje Lee een ratje was, was het nu al dood”: rechter velt ook morgen nog geen beslissing

Wat gebeurt er met katje Lee? Daar wordt morgen over gepleit in de rechtbank, na twee weken van welles-nietesspelletjes tussen ‘baasje’ Selena Ali (23), haar advocaat en GAIA enerzijds en het Federaal Voedselagentschap anderzijds. “Als katje Lee een ratje was, was het al lang geëuthanaseerd”, zegt emeritus filosoof Herman De Dijn.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

71 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Monique De Deken

    Het zou wel straf zijn als het labo van Marc Van Ranst deze kat zou opnemen voor quarantaine. Dit zou misbruik zijn van geld bestemd voor gezondheidszorg voor mensen waar er al tekort aan is. Evenzo zou het misbruik zijn van maskers, beschermingskledij en dergelijke waar zieken- en verzorgingstehuizen nog altijd grote behoefte aan hebben.

  • Mark Deckers

    nicole pottier, jij kent niets van katten. Een kat, eens ze buiten is, is een roofdiertje en zal vangen wat ze kan vangen. Bedorven voedsel zal ze niet eten, maar een lekker malse prooi die (ze kan het niet weten natuurlijk) een virus meedraagt is nog steeds iets eetbaars. Mochten dieren virussen kunnen ruiken of aanvoelen zouden die virussen niet kunnen bestaan.

Lees meer