2
screenshot

“De geur was echt weerzinwekkend”: 200 dode en 100 levende katten uit horrorhuis gehaald

“Met voorsprong het ergste geval van verzamelstoornis in meer dan tien jaar.” Zo noemt voorzitter Tom Colvin van dierenbescherming Animal Rescue League of Iowa (ARL) een bijzonder schrijnend geval van dierenverwaarlozing in Madrid, in de Amerikaanse staat Iowa.

Zijn organisatie was deze week een hele dag zoet in gebouwen van de 65-jarige Dennis Carlson. Ze haalden er ongeveer 100 levende en zo’n 200 dode katten uit. De man bewaarde karkassen in ijskasten en vriezers, naast zijn eigen eten. De man werd opgepakt.

Weerzinwekkend

Overal lagen uitwerpselen, in lagen van wel 30 centimeter dik. De lucht binnen was zo slecht dat de hulpverleners maskers moesten dragen en slechts dertig minuten per keer konden binnenblijven. Tientallen katten zaten tegen vliegenramen gedrukt voor frisse lucht.

“De geur was echt weerzinwekkend”, zegt Colvin. “De geur deed je echt achteruitdeinzen. Elke keer je binnenging, botste je echt op muur van geur. Ik kan me niet voorstellen dat iemand daarin wetens en willens zou willen leven.”

Zieke dieren

De dieren waren er heel erg aan toe. Bijna allemaal hadden ze vlooien en infecties aan de bovenste luchtwegen. Veel katten hadden gebroken tanden, geïnfecteerde wondjes en huidaandoeningen.

“Dit is met voorsprong het ergste geval van verzamelstoornis dat ARL Iowa heeft gezien in meer dan tien jaar”, besluit Colvin. “Het is echt weerzinwekkend. Ik heb zelfs geen woorden om te beschrijven hoe erg dit is.”

2
screenshot

18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Daisy Daelemans

    Die man is duidelijk niet op deze wereld. Mogelijk is hij jaren geleden begonnen met een grote liefde voor katten, maar is alles uit de hand gelopen als hij ziek werd. Een ziekte waarvan hij zich blijkbaar niet bewust is. Ik heb met die man te doen en ook met al die poesjes en poezen, en hoop dat die beestjes nog een lieve thuis vinden. Zelf ben ik ook een kattenliefhebber.

  • Melanie Van den broeck

    Je ziet meteen dat het een verwarde man is die enkel van de katten houd maar dit gebeurt omdat ze hem aan zijn lot overlaten . Zulke mensen zouden wekelijks controle moeten krijgen want hij zal niemand hebben. Met zoveel kattebakken was het niet zijn bedoeling om ze te verwaarlozen is gewoon uit de hand gelopen doordat ze niet steriel zijn. En dan teveel en die kan je niet meer verzorgen en dan eentje zoek de rest volgt. Dit is voor beide verschrikkelijk nu hopen dat ze thuis geven aan de poezen

Lees meer