Twitter

"Gelieve niet aan te kloppen, we weten dat er een hond op ons dak zit"

Huckleberry, een 5-jarige Golden Retriever uit Austin, Texas, vindt het klaarblijkelijk enorm leuk om op het dak te gaan zitten. Zo leuk zelfs, dat de speelvogel er geregeld vertoeft. Buren en voorbijgangers trekken natuurlijk grote ogen als ze plots een hond op het dak zien zitten. "Vier tot vijf keer per week komt er wel iemand aankloppen met de melding: 'Euhm, er zit een hond op uw dak'", vertellen zijn baasjes.

Om ervoor te zorgen dat hun deur niet meer platgelopen wordt door ongeruste passanten, hingen eigenaars Justin en Allie een bordje aan hun deur waarop ze het vreemde gedrag van hun geliefde viervoeter verklaren.

"Wees niet ongerust, Huckleberry heeft geleerd om op het dak te springen vanuit de tuin (waar het dak laag tot bij de grond komt, red.). We laten hem nooit los als er niemand thuis is. Hij zal er niet afspringen, tenzij je hem verleidt met eten of een bal. We appreciëren uw bezorgdheid, maar gelieve niet op onze deur te kloppen. We weten dat hij daar zit!"

#hucktheroofdog

De opmerkelijke dakcapriolen van Huckleberry gaan uiteraard niet onopgemerkt voorbij. Op de oproep om gerust foto's van de gekkerd te maken met de hashtag #hucktheroofdog gingen verschillende verbaasde voorbijgangers gretig in. En die kiekjes gaan nu wereldwijd viraal. Huckleberry zelf? Die trekt zich van al die aandacht niet veel aan. Die gaat gewoon lekker nog wat op het dak zitten.

Lees meer