8 De tweeling is inmiddels zestien dagen oud.
BELGA De tweeling is inmiddels zestien dagen oud.

Amper 16 dagen oud maar immens schattig: zo ziet de babypanda in Pairi Daiza er nu uit

Amper zestien dagen oud maar immens schattig: vandaag werd het meisje van de pandatweeling van Pairi Daiza voor het eerst aan de pers voorgesteld. Die kon zelf zien dat het kleintje het bijzonder goed stelt. Ze kreeg inmiddels ook vlekjes en begroette de journalisten vrolijk met haar snoezige snoetje. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het publiek moet trouwens nog wel even wachten totdat ze kleine broer (en zus) mogen zien. Pas als de panda’s twee maanden oud zijn, worden ze aan bezoekers van het dierenpark voorgesteld. Ook de pers kreeg enkel het vrouwtje van de pandatweeling te zien. 

(Lees verder onder de foto)

8
AFP

Geboorte 

Pairi Daiza maakte in april bekend dat reuzenpanda Hao Hao geïnsemineerd was. De verzorgers hadden vermoedens dat Hao Hao zwanger was, maar waren nooit helemaal zeker. Op 9 augustus volgde het heuglijke nieuws. “We hebben fe-no-me-naal nieuws voor jullie”, berichtte Pairi Daiza op Facebook. “Onze vrouwelijke reuzenpanda Hao Hao heeft gisteren namelijk het leven geschonken aan twee kleintjes: een tweeling.” 

Een tweeling (een jongen en een meisje) is vrij uniek bij panda’s. 
“De moeder begon bamboe te eten nadat ze beviel van het jongetje. We dachten niet dat er nog een jong zou komen. Totdat Hao Hao enkele uren later nog beviel van een meisje. We zagen een klein roze hoofdje verschijnen”, klonk het tijdens de persconferentie. 

De eerste maand zullen broer en zus ook nooit samen bij hun mama zitten. “Een panda heeft metabolisch niet veel reserves, mama’s steken al hun energie in één jong. In het wild overleeft een tweeling zelden. Het is een luxe dat dit paar in gevangenschap geboren wordt.”

Namen krijgen de baby’s pas na honderd dagen. Geen toeval: pas dan weten de verzorgers zeker dat de diertjes het zullen halen.

8
AFP
8
AFP
8
AFP
8
REUTERS
8
BELGA
8
AFP

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Anne Kastelijns

    Fantastisch dat deze met uitsterven bedreigde diersoort wordt geholpen. En nu nog eens ze volwassen genoeg zin, ze terug in hun natuurlijke habitat plaatsen en leren overleven en dan zijn we er! Zo zou het met alle dieren moeten vergaan.

  • Rayan El Arami

    Immens schattig? Euhhh... dat gaat toch nog een week of twee duren eer ik dat halfkaal wormpje op poten immens schattig noem hoor :) Knap gedaan van het team dat voor de panda's zorgt trouwens.

Lees meer