4 Asielhond Jasper met zijn baasje
Facebook Asielhond Jasper met zijn baasje

Asielhond is bang van alles en iedereen. Tot baasje het tij weet te keren met meesterzet

Toen hij één jaar oud was, werd Jasper op straat aangetroffen. De hond was ondervoed en had schrik van alles wat bewoog. Zelfs toen de Amerikaan Tom Paradis de verwaarloosde viervoeter liefdevol opving in zijn huis, gingen de angstaanvallen niet weg.

"De hond was al een paar keer eerder geadopteerd, maar telkens teruggebracht naar het asiel wegens zijn angststoornis", vertelt Rachel Billings, de vriendin van Tom. "Hij had schrik van mensen, wilde niet in de auto zitten, wandelingen maakten hem benauwd - hij was zowat bevreesd voor alles."

Om Jasper te helpen met het overwinnen van zijn angsten, besloot Tom om een puppy in huis te halen. Indien Jasper een vriendje zou hebben, zou de wereld er misschien minder schrikwekkend uitzien voor hem.

Dus ging Tom weer naar het asiel waar hij Ernie ontmoette. De kleine pitbull was nog maar enkele maanden oud maar zo vol leven en aanstekelijk enthousiasme dat hij het ideale broertje voor Jasper ging zijn.

4 Ernie
Facebook Ernie

Zijn adoptiefamilie hield onmiddellijk erg veel van hem. Maar Jasper had duidelijk wat meer tijd nodig om Ernie een plaatsje in zijn hart te geven.

"Jasper was niet meteen een fan van Ernie maar Tom bleef erin geloven dat de puppy zijn grote broer zou kunnen helpen om wat meer uit zijn schulp te komen", aldus Rachel.

"Qua karakter is Ernie immers het andere uiterste. De puppy kent helemaal geen angst, en houdt ervan nieuwe mensen te ontmoeten en andere plaatsen te ontdekken. En hij houdt van aandacht."

Ook al was Jasper in het begin niet zo opgezet met die onstuimige puppy, langzaam maar zeker keerde het tij en slaagde Tom in zijn opzet. Een zelfverzekerd broertje was inderdaad net wat Jasper nodig had.

4 Ernie en Jasper
Facebook Ernie en Jasper

"Ernie heeft Jasper leren spelen en nieuwe dingen ontdekken zoals een hond hoort te doen", legt Rachel uit. "Nu is het duo onafscheidelijk en Jasper is haast onherkenbaar. Soms is hij nog wel eens angstig maar wanneer zijn broertje in de buurt is, straalt hij zo veel meer zelfvertrouwen uit."

Jasper is nu 6 jaar oud en doet zowat alles wat hij vroeger niet aandurfde zoals naar het park gaan, zwemmen, nieuwe vriendjes maken - zolang Ernie maar in de buurt is.

Met Ernie aan zijn zijde kan Jasper de hele wereld aan.

4
Facebook

Lees meer