Planckendael

Babynieuws in Planckendael: superschattige vicuña geboren

Nieuw leven in Planckendael. Het dierenpark in Muizen bij Mechelen kondigde dit weekend de geboorte aan van een kleine vicuña, dat is net als de lama en de alpaca een kameelachtige. In een filmpje dat door de verzorgers werd gemaakt, is te zien hoe het veulen vrolijk ronddartelt en vallen de schattige krulletjes van het dier meteen op.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Trotse ouders zijn mama Dany en papa Humphrey. Hun zoontje luistert naar de naam Unagi. Het is niet de eerste keer dat Dany beviel in Planckendael. Ook in 2013 kreeg ze een jong. Het was toen al 27 jaar geleden dat er nog een vicuña geboren werd in het dierenpark.


Vicuña’s zijn de kleinste van alle kameelachtigen. Ze leven op grote hoogte in de Andes in Zuid-Amerika en hebben een heel zachte vacht en fijne wol. Een volwassen dier heeft een schouderhoogte van nog geen meter en weegt tussen 40 en 60 kilogram. De vicuña was de eerste diersoort die officieel beschermd werd in Zuid-Amerika.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gerard Braeckmans

    Idd, Kelly ook uitgeprobeerd. De vertoonde foto in de krant is een ramp!

  • Jan Verstrepen

    Toch nog iets schoons in deze rotte wereld.

Lees meer