Pairi Daiza

Babypanda's Pairi Daiza heten ‘Bao Di’ en ‘Bao Mei’

In het Waalse dierenpark Pairi Daiza zijn vandaag tijdens een plechtige ceremonie de namen onthuld van de schattige babypanda’s die er deze zomer geboren werden: Bao Di (‘kleine broer van Tian Bao’) en Bao Mei (‘kleine zus van Tian Bao’). Voor de keuze riep het park de hulp in van het publiek, dat kon stemmen. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De twee pandaberen werden meteen na hun geboorte op 8 augustus voorlopig “Baby girl” en “Baby boy” genoemd, maar gaan voortaan dus als Bao Di en Bao Mei door het leven. De namen werden in het dierenpark in Brugelette onthuld door de ambassadeur van China in België, Cao Zhongming, de instanties van het park en Pairi Daiza Foundation.

Moeder en vader

De moeder, Hao Hao, bracht op 8 augustus eerst een mannelijke reuzenpanda van 160 gram ter wereld, en enkele uren later een vrouwelijk jong van 150 gram. Ze wegen ondertussen meer dan 5 kilo en verkeren in goede gezondheid. De tweeling is het tweede en derde jong van vader Xing Hui en moeder Hao Hao, allebei 10 jaar oud. Ze kwamen in 2014 in Pairi Daiza aan. Hun eerste jong, Tian Bao, werd op 2 juni 2016 in het park in de provincie Henegouwen geboren.

74.000 volgers van Pairi Daiza brachten via Facebook een stem uit. De shortlist werd opgesteld door het team van panda-experts in Pairi Daiza en de Chinese ambassade van België.

Onderzoek

Het dierenpark herinnerde er tijdens de ceremonie vandaag nog aan dat Pairi Daiza deelneemt aan programma’s om het voortbestaan van de reuzenpanda te vrijwaren. De stichting Pairi Daiza financiert voorts onderzoek waaraan de Universiteit Gent meewerkt, en dat bedoeld is om een test te ontwikkelen waarmee wetenschappers overal in de wereld een “echte” van een “valse” zwangerschap bij de reuzenpanda kunnen onderscheiden, of de periode waarin een vrouwelijke panda loops is. 

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc Sierens

    Het zou op zijn plaats zijn mocht er evenveel aandacht worden gegeven aan de armoede in ons land ipv aan die beren die dan nog niet van ons zijn,ze kosten ons handenvol geld.

  • Freddy De Vos

    Ja, nu mogen we al belastingen betalen voor 4 van die beesten! Want uiteindelijk huren we die beesten!

Lees meer