2
iStock

Beer breekt in in woning en ontsnapt via zelfgemaakt gat in muur

In Estes Park, een stadje aan de voet van de Rocky Mountains in de Amerikaanse staat Colorado, is een beer erin geslaagd in te breken in een huis. De politie kwamen ter plaatse, maar het dier was hen te snel af en maakte een gat in de muur om te ontkomen.

De beer was vermoedelijk aangetrokken door de geur van afval, zegt de politie. “Bij aankomst van de agent, maakt de beer in kwestie een gat in de muur en kon hij ontsnappen”, deelt de politie mee via Facebook. De woning stond op het ogenblik van de inbraak leeg.

2 De beer maakte een gat in de muur om te ontkomen.
Facebook/ Estes Park Police Department De beer maakte een gat in de muur om te ontkomen.

In Colorado wonen duizenden beren en het gebeurt wel vaker dat de dieren tijdens hun zoektocht naar voedsel inbreken in huizen en auto’s.

De politie roept inwoners van de staat op om maatregelen te treffen en alle deuren en ramen van hun huis en auto ‘s avonds te sluiten. “Beren zijn bijzonder slim, wat betekent dat wij dat ook moeten zijn”, luidt het.

Bekijk ook:

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • ANN LIMBOS

    Dat noemen ze daar een muur. Hier heet dat een kartonnen doosje.

Lees meer