Door een schijnwerper op de pick-up schrokken de kangoeroes, waardoor ze er maar wat stonden te staren.
Facebook Door een schijnwerper op de pick-up schrokken de kangoeroes, waardoor ze er maar wat stonden te staren.

Bestuurder maait met pick-up minstens twintig kangoeroes neer in Australië

De Australische politie onderzoekt een geval van dierenmishandeling nadat een bestuurder zaterdagnacht minstens twintig kangoeroes, waaronder verschillende jongen, heeft aangereden en gedood.

De karkassen werden zondagochtend gevonden in Merimbula, een zuidoostelijke kustplaats. De politie van New South Wales verklaarde dat de dieren volgens hen zaterdag voor middernacht door een enkel voertuig aangereden werden. De politie is op zoek naar getuigen, meldde de woordvoerder in een verklaring. De National Parks and Wildlife Service onderzoekt de zaak ook.

Minstens drie jongen konden gered worden uit buidels van dode kangoeroes en worden verzorgd door vrijwilligers, zei de Wildlife Information, Rescue and Education Service (Wires), een liefdadigheidsinstelling voor dierenwelzijn en rehabilitatie.

Witte pick-up

Volgens Janine Green, de Wires-vrijwilliger die de kangoeroes ontdekte, reed de dader met een witte pick-up en zette hij zijn grootlichten aan om de dieren opzettelijk aan te rijden. De chauffeur reed rond met een schijnwerper, waardoor de kangoeroes schrokken en er maar wat stonden, vertelde Green aan Guardian Australia. Ze riep bewoners op om uit te kijken naar gewonde of dode dieren die misschien nog niet zijn ontdekt.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer