Het katje keek Quentin ietwat verbaasd aan bij zijn reddingspoging.
rv Het katje keek Quentin ietwat verbaasd aan bij zijn reddingspoging.

Deze motard redt het leven van jong katje dat verdwaald is op autosnelweg

Quentin Leroy, een motard uit het Waalse Boussu, wist deze week even niet wat hij zag op de autosnelweg in de buurt van Bergen. Ter hoogte van Frameries reed hij bijna een jong katje aan dat als verlamd in het midden van de autosnelweg zat. Quentin twijfelde niet, stopte op de pechstrook, en redde samen met een andere automobilist het leven van het diertje, terwijl hij alles filmde met zijn helmcamera.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Quentin Leroy maakt vaker filmpjes van zijn motortochten, en kon deze keer vastleggen hoe hij nipt langs een katje reed op de autosnelweg. De jongeman stopte meteen op de pechstrook, stapte van zijn motor, en liep terug naar de plaats waar het diertje op de weg zat. Ook een andere automobilist was ondertussen gestopt, samen signaleerden ze dat andere bestuurders moesten vertragen om het katje niet aan te rijden.

Uiteindelijk kon Quentin het dier oppakken en zo van een gewisse dood redden. Het is de andere automobilist die het katje meenam, aangezien dat voor Quentin moeilijk was op de moto. Bovendien is hij allergisch aan katten. Quentin plaatste de video op sociale media en is nu op zoek naar de bestuurder om hem te vragen wat er met het diertje is gebeurd. Op Facebook werd de video al meer dan 100.000 keer bekeken.

75 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Martine Stevens

    Held! Ik hoop dat het poesje nu een thuis heeft.

  • Buyle Jean

    Prachtig...dat verdient een echte hoera,weer een leventje gered...

Lees meer